Обсъждат публично актуализирания общински бюджет днес

Общественото обсъждане на актуализацията на общинския бюджет на Силистра е насрочено за 16 часа днес, съобщиха от общинската администрация в крайдунавския град. То ще се проведе в салона на общината, входът е откъм Дунавския парк. Екип от финансисти разраб

Общественото обсъждане на актуализацията на общинския бюджет на Силистра е насрочено за 16 часа днес, съобщиха от общинската администрация в крайдунавския град. То ще се проведе в салона на общината, входът е откъм Дунавския парк.  Екип от финансисти разработва проекта за промени. Направено е допитване до всички разпоредители с общински средства.  Актуализацията на Бюджет 2010 на община Силистра се налага заради промените в държавния бюджет в частта за общините. Силистра ще получи близо 850 000 лв. по-малко пари от правителството за държавни дейности спрямо първоначалния бюджет.

9 thoughts on “Обсъждат публично актуализирания общински бюджет днес

 1. 850,000 лв.по-малко!? е и какво от това ? нито кмета нито хранениците му ще са засегнатите.Да му мислятобикновените граждани.А онези пари за уж силистренския ФК“Доростол“,как ще си ги разделят ? онези варненски шмекери са опитни в далаверите ,те Спартак Вн загробиха,че Доростолчето ли ще им се опре?

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. Да намалят числеността на администрацията, както това се случи във всички други ведомства. Нека да започнат с един от заместник кметовете, много са ни 4-ма.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. ми да…..веско андреев да си стяга куфарчето……

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. И аз съм „ЗА“, Андреев да го съкратят, тъй като той отдавна нищо не работи.

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. Андреев е единственият работнещ зам-кмет. А Денева, а Нелито, а Пенчев, а…..

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 4. Какво има за обсъждане..?Ясно,е че пари няма да има.
  Вместо да се оплакват,да се заловят за работа и да си заработят заплатите.
  Бюджетни средства всеки може да харчи.
  Има толкова много европрограми,които субсидират Общински проекти.Вместо да се борим за тези пари,които ни се полагат,ние какво правим…помагаме на американска фирма да „инвестира“ в европроект за да прибере обратно 50% от инвестираните средства при реализаре на проекта.
  Каква е ползата за нас, обикновените граждани..??!!
  Единственото право,което ще придобием е задължението да плащаме на поредната чужда фирма, сметки без кръчмар.
  Защо общинското ръководсво не работи така усърдно за нашите интереси..??!!
  С цялото ми уважение към труда на всички,които са работили по програма „Регионално развитие“и Трансгранична програма „Румъния-България“ но ми прави впечатление сумите в три от тези проекта-Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в общински обекти от образователната инфраструктура;Създаване на база данни с информация,обслужваща бизнеса и населението на информационни табла и Реставрация,консервация и социализация на Крепостна стена сектор Юг,Запад и Север от НААР „Дуросторум-Дръстър-Силистра“,благоустрояване на района около нея и създаване на туристически атракции,звук и светлина и възстановка на болярска сватба и коронация на българските владетели.
  Обща сума:около 15 000 000 лв.
  Уважаеми управници,вместо да се навеждате на чужденци,направете нещо за нас,гражданите на Силистра и Общината.Ние сме Ви избирали и за нас трябва да работите,не го забравяйте!!
  Ако бяхте изработи и защитили „Проект енергийнна ефективност“ за 15 000 000 лв. сега Общината нямаше да има задължение от 6 000 000 лв,по-вечето от които за ток и вода.
  Това са много пари и ако се вложат разумно, града ни ще свете като коледна елха.
  Дано стигнете до мъдри решения!
  Вашия „провал“ е наш провал….жалко но факт!!!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.