Общината в Силистра с над 6 млн. лева задължения

Община Силистра дължи над 6 млн. лева за електроенергия, храна и различни инфраструктурни обекти, стана ясно след публичното обсъждане на предстоящата актуализация на местния бюджет в понеделник вечерта.
Според шефката на дирекция „Финанси“ в общината Йорданка Коваче

Община Силистра дължи над 6 млн. лева за електроенергия, храна и различни инфраструктурни обекти, стана ясно след публичното обсъждане на предстоящата актуализация на местния бюджет в понеделник вечерта.
Според шефката на дирекция „Финанси“ в общината Йорданка Ковачева, след актуализацията бюджетът на Силистра ще бъде намален с 845 000 лева. По думите й най-сериозно е намалението на трудовите разходи – с около 407 000 лева, което означавало, че ще трябва да бъдат направени съкращения. ”Предприели сме и други мерки, служителите в администрацията не работят в петък, а ползват неплатен отпуск”, допълни Ковачева. На този етап общинската администразция в Силистра нямала намерение да увеличава таксите за детските ясли и градини.
На 19 август проектът за изменение и допълнение на общинския бюджет за 2010 г.  ще бъде обсъден в общинския съвет, добавиха от общината в Силистра. Единственото предложение за допълнение към проекта дойде от директора на историческия музей Иван Бъчваров. Той поиска в актуализацията да бъдат заложени разходи за спешен ремонт на покрива на музея.

20 thoughts on “Общината в Силистра с над 6 млн. лева задължения

 1. приходите ще дойдат от продажбата на билети за мачовете на доростол -този пейчев или както там се казва купували си билет за мачовете им или даже не ги гледа

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Или от 1/3 от печалбата от синятя зона. (ако от варненската фирма ги дадат)

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. Да не чакат по-вече, а да съкращават канцеларските плъхове!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. 6,000,000 лв. натрупани дългове само са 6 месеца ? Колко от кредиторите са предявили искове срещу общината ? и ако не са,защо ? на този интересен въпрос трябва да отговорят кредиторите,а защо не и Икономическа полиция и ДАНС ? Колко заплати не си е получил кмета ? и колко са дълговете към различните кръчми и основно към „Старата къща „? и чия собственост е тази „Стара къща“ ? .Има още много въпроси ,които ако бъдат поставени от когото трябва,ще разтревожат огромното туловище.Отговорите ги знаят доста хора.Кога ще ги разпитате господа полицаи и прокурори ? От какво се боите ? твърдеу вероятно,че ако се активизирате,ще започне разплитане на престъпна мрежа,която от години е оплела Силидстра в престъпна схема .

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 4. Колко сте прав г-н Колев!Освен всички тези въпроси би могло да се попита,къде е сега градоначалникът ни и кой е такъв в негово отсъствие?И отговорът-в отпуск,както и всички зам.кметове.Ще кажете пологащ се отпуск.Е да,но може ли да се натрупат толкова дни при положение,че и всяка година е почивал…но то не е отпуск а служебни командировки с парите на данъкоплатеца.Колко заплати не е получил кмета и колко бюджетни предприятия и хората работещи само за насъщния чакат такава,за да ги вложат отново за такси,данъци и сметки, заплати на общинарите и чака ли някоя събирателна институция на тези хора да им се изплати заплатата закъсняла с месеци?То е ясно,че общината работи само за собственото си благополучие и привилегия без да се интересува от съдбата на гражданите си.А кмет има ли,той ще забрави къде е работното му място докато си използва отпуска.Въпроси без огговор.
  Бог да е на помощ на обикновените хора да оцеляват в това вълче време…

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 5. къде са заплатите на работещите в общината и защо не ги получават кото нормалните хора и общини месец за месец в края на всеки месец

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 6. да не събират „боклуците“от всякъде ,да пенсионират тия-дето трябва, да махнат манекенките-заплатаджийки и ето съкращението е готово и ще има заплати за хората на време имесец за месец ,както работят нормалните общини а не като силистра „куче влаче диря няма“няма има ама няма кой да я намери

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Колкото и да говорим тук, никой не е в състояние да разбута корупцията и бюрокрацията на управлението на Андонов. Шанса е единствено по-вече хора да излязат на предстоящите избори и да го пратят в историята, час по-скоро. Не се търпи по-вече.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 7. Дали г-жа Ганка Андонова, благоверната на г-н кмета, чете тези мнения на хората в сайта????
  Защото за нея той е най-подходящия човек за тази длъжност…..

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. A защо Орлинска да не е по-подходяща ?

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    1. е как бе………ти не си чувал за Красимира Орлинска……..щом имаш интернет трябва да имаш и чичко гоогъл…….питай го……той всичко знае……
     😉

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 8. според мен тук абсолютно нищо стойностно не се пише, едни и същи хора само си чешат езиците.
  Но явно си нямат работа и си стоят вкъщи пред компютъра да се забавляват. И изобщо какви сатези анонимни хора, излагате се като работите по този начин Паралел 44

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Абсолютно сте прав Валентин. Изкази и въпроси без обосновка а само предположения… Четеш и отминаваш… просто няма нищо. Вулкан от некомпетентни изрази…

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  2. Ние имаме вариант, който сме готови да ви го предложим. Чисто и просто ще забраним анонимните коментари и всеки, който иска да пише, ще трябва задължително да слага някакъв ник или име. Можем да го направим, но преди това искаме да чуем и вашето мнение – на нашите читатели. Ако се съгласите, веднага ще го направим.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. Паралеле-леле, от пусто в празно ще е замисленото от Вас нововъведение. Какво значение има дали ще пише Анонимен, Анонимус, Президент, Колев, КОСИ, КУКУ, Муку и т.н. Все си е анонимност. Или, ако реша да напиша две имена, те действително ли ще бъдат моите? Както всеки друг и аз мога да напиша/да ползвам например имената на Ал. Сабанов, д-р Янков, кмета Андонов и да пиша разни лакардии. Кой обаче ще повярва?
    Затова остави нещата както са си сега.

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    1. Ние сме на същото мнение, напълно сте прав. Единственото, което не ни устройва, са обидните коментари, толкова ли не може да се напише такъв коментар без да се ползват обидни квалификации?

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    2. …….а кмета и компания като ни „обижда“ всеки ден……..ние да им благодарим ли……

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 9. абсолютно грешна логика.За да е поне малко истина това което се говори не е нужна анонимност, по този начин всеки на когото има зъб или не му е симпатичен може да си го оплюе както на него си му хареса.То и се вижда, само простотии, тоя такъв бил оня какъв бил.В крайна сметка нищо съществено и професионално. Когато си стоиш зад името е друго, не жълта хроника.
  Ето тогаво ще има смисъл. Искам да поздравя Бойко Борисов за целия труд който полага и за съвестта с която работи, стисками му палци да успее да изеде държавата от кризата и престъпността. Аз заставам зад името си, работя в банка в Силистра и се казвам Марияна Димитрова Стоянова. Дано и други да имат тази смелост Успех на Паралел 44

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 10. Ще я „изяде“, ще я „изяде“ държавата бате ти Бойко, не се притеснявай, марияна.
  Поздрави от Валентин Моллов, честен частник!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.