Общината дава безплатно своите табла на партиите за вота

Всички партии и коалиции ще могат да ползват безплатно рекламните табла на общината за предстоящия евровот на 7 юни, съобщиха днес от кметската администрация

Всички партии и коалиции ще могат да ползват безплатно рекламните табла на общината за предстоящия евровот на 7 юни, съобщиха днес от кметската администрация… Заповедта за това е подписана от кмета Иво Андонов, според изискванията на закона, допълниха оттам.
Андонов е наредил още всички рекламни пана и агитационни материали да бъдат поставяни така, че да не застрашават живота и здравето на хората, безопасността на движението, както частната, общинската и държавната собственост. Наред с това Андонов е забранил разпространението на материали, които уронват авторитета и достойнството на кандидатите, както и умишленото унищожаване на предизборните плакати. „Всичко това е наказуемо според българското законодателство“, предупредиха юристите на общината.
По 500 лева в общинската хазна ще трябва да внесат за предстоящия вот всички партии и коалиции, които ще участват в него, съобщиха още от крайдунавската община. „Парите ще обезпечат почистването на общината след края на изборите“, поясниха от пресцентъра на кметската администрация.