Общината обяви нов конкурс за банков кредит

Нова процедура за банка, която да отпусне длъгосрочен кредит на община Силистра, е обявена от днес, съобщиха от местната кметска администрация. Първоначалната процедура е прекратена, тъй като предложените условия за кредитиране от ДСК и ДБанк не са били в съответствие

Нова процедура за банка, която да отпусне длъгосрочен кредит на община Силистра, е обявена от днес, съобщиха от местната кметска администрация. Първоначалната процедура е прекратена, тъй като предложените условия за кредитиране от ДСК и ДБанк не са били в съответствие с предварително обявените изисквания от възложителя, поясниха юристите на общината. Те допълниха, че до 23 август се очаква да бъдат подадени заявления за участие в процедурата от различни банки. Допуснатите на първия етап ще бъдат поканени да представят оферти.
Припомняме, че община Силистра иска да изтегли, според всички правила и закони, дългосрочен кредит от 2,5 милиона лева, което решение бе предложено на обществено обсдъждане през март. Тогава общината представи 15 проекта по оперативните програми на правителството и други донори, част от които се изпълняват, други са в процес на одобрение и подготовка. Общата стойност на проектите е за близо 50 млн. лв. Заемът е необходим за съфинансиране, междинни и окончателни плащания по проектите. Според конкурсната документация за възлагане на обществена поръчка, бъдещият инвестиционен кредит ще трябва да бъде издължен за 5 години.

7 thoughts on “Общината обяви нов конкурс за банков кредит

 1. конкурск с известен резултат.Познаите от раз,коя ше е банката ?

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. „ще трябва да бъде издължен за 5 години“ като има промени в Закона за обществени поръчки срокът специално за банкови кредити може да бъде до 10г.?(3) (Нова – ДВ, бр. 94 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г., изм. – ДВ, бр. 52 от 2010 г.)
  Обществените поръчки по ал. 1 се възлагат за срок до 5 години. По изключение при услугите за
  предоставяне на банкови кредити за финансирането на инвестиционни проекти или на проекти и
  програми на Европейския съюз срокът може да бъде определен до 10 години, като възложителят
  посочва мотивите за това в решението за откриване на процедура или обявлението за обществена
  поръчка

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Да му мисли следващия кмет,как ще запушва многомилионнидупки в общинския бюджет и в допълнение ще трябва да погасявя по 600-700 хил.лв.кредит годишно.Сигурни вече и тези,които ще спечелят конкурсите за усвояване на този кредит.Няма нужда от кредити,има нужда от умен и некрадлив кмет,който да организира ефективното харчене на бюджетните средства!!!Умните кметове в другите държави организират придобиване и добро управление на общинските предприятия и имоти,които носят добри печалби на общините им.Нашите некадървници и нечистоплътници с лека ръка и небезкористно ликвидираха тези възможности.Призовавам ОСъвет да публикува списъка на имотите ,цените им и „купувачите/а/ им.Ще откриете интересни съвпадения!

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. Какво стана с милионите който трябваше да дойдат ат Софийския боклук .Колко дадаха и закакакво се използваха и колко не дадоха и защо.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Този въпрос вълнува всеки един силистренец, но едва ли някой знае отговора. Истината всеки предполага каква е…! Така става като цяла България излизаше и демонстративно отхвърляше предложенията на тогавашния софийски кмет, а само силистренци бездушно приеха новината, че ще изхвърлят софийкия боклук при нас.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 4. Очаквайте офертата на УникребитБулбанк АД! А за изплащането на кредита да му мислят всички силистренци.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 5. Юристите на общината малко са поизкривили истината !!!!! Нека официално да представят офертата на ДБанк която съгласно връбчетата които разнасят информацията из града е повече от перфектна, а лихвата е с няколко процента по-ниска от изискването на Общината. Ще е интересно от общината да обяснят какво точно не им харесва в офертата на ДБанк – отговор ще получим когато ни обяснят и какво става с парите от Софийския боклук и защо само 1/3-та от събираните пари от „Синята зона“ влизат в Община Силистра а останалото пълни гушите на варненската фирма, и т.н и т.н.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.