Община Силистра награди най-добрите си спортисти за 2017 г.

Спортистът на Силистра Йордан Цонев /вляво/ и съотборникът му Еркан Мухсин, класиран на девето място
Спортистът на Силистра Йордан Цонев /вляво/ и съотборникът му Еркан Мухсин, класиран на девето място

Йордан Цонев от Спортния клуб за хора с увреждания „Доростол 2011” води класацията на спортистите в ТОП 10 на община Силистра за 2017 г. Това решиха участвалите в жребия спортни клубове и някои медии. Подгласници на Спортист №1, съответно на второ и трето място са състезателите на Карате клуб „Славия Истър” Рафаил Андреу и Деян Данаилов.

Тази година 11 силистренски клуба номинираха 22 състезатели с високи постижения на спортните арени в национални, европейски и световни форуми. На тържествената церемония кметът д-р Юлиян Найденов поздрави състезателите за постиженията, доказателство за упорития им труд, целеустременост и майсторство. Той благодари на техните треньори за високото ниво на подготовка на спортистите. Кметът пожела на всички много нови, заслужени победи, честна борба и достойни противници. Председателят на Общинския съвет д-р Мария Димитрова също поздрави заслужилите и подчерта ролята на семейството, като силна подкрепа за успех. Тя пожела на всички присъстващи светли празници и една Нова година, изпълнена с нови покорени върхове. Сред официалните гости на събитието бяха и зам.кметовете Денка Михайлова и инж. Тихомир Борачев, директорът на Спортното училище Петър Цветков и на Обединения детски комплекс Маргарита Любомирова, председатели на спортни клубове и треньори.

Кметът д-р Юлиян Найденов награди спортните доайени Любка Стоянова /вдясно/ и Росица Димова
Кметът д-р Юлиян Найденов награди спортните доайени Любка Стоянова /вдясно/ и Росица Димова

По традиция в началото на събитието бяха наградени доайени на спорта в града ни. Тази година това бяха бившите гимнастичка Любка Стоянова и баскетболистка Росица Димова /Пенчева/. Двете дами са отдали професионалния си живот на възпитанието на подрастващите в упорство и спортен хъс. Училищните отбори, водени от тях през годините са достигали до водещи места в зонални и републикански първенства.

За доброто настроение на гостите се погрижиха деца от Клуба по спортни танци „Импресия” и от Музикална студия „До ре ми”.

Десятка на спортистите на Силистра за 2017 г.

1. Йордан Цонев – СКХУ „Доростол 2011” с председател Добромир Удрев;

2. Рафаил Андреу – КК „Славия Истър” с треньор Сергей Петров;

3. Деян Данаилов – КК „Славия Истър” с треньор Сергей Петров;

4. М.с. Теа Димитрова – СК „Снайпер 92” с треньор Иванка Димитрова;

5. Антон Кунчев – АСК „Инфомик транс“;

6. Александър Атанасов – КК „Киокушин Силистра“ с треньор Зихни Хасанов;

7. Изабела Окоротете – СК „Олимп 97“ с треньор Илия Недков;

8. Красен Николаев – КК „Шото – Витяз“ с треньор Теодор Тодоров;

9. Еркан Мухсин – СКХУ „Доростол 2011“ с председател Добромир Удрев;

10. Ванина Илиева – СК „Снайпер 92“ с треньор Иванка Димитрова.