; Обявиха конкурс за нов автор на „Загадките на инспектор Стрезов” | ПАРАЛЕЛ 44 __ ПОРТАЛЪТ
 
|

Обявиха конкурс за нов автор на „Загадките на инспектор Стрезов”

 

StrezovСписанието за научна фантастика „Осем” обяви конкурс за написването на нови разкази към популярната му поредица „Загадките на инспектор Стрезов”. Претендентите могат да участват с най-много до 5 текста, всеки с дължина до 7000 знака /без паузите/. Задължително е да прилагат и правилните решения, понеже в много от тези загадки отговорът се крие в илюстрацията. Изисква се също да дадат съответните указания към художника за точното пресъздаване на важните детайли.

Най-късно до 31 март авторите изпращат творбите си на имейл [email protected] или по пощата на адрес: София 1421, бул. „Черни връх” 1-3, офис 7, за списание „Осем”. Ще последва оценяването им от компетентно жури, което ще обяви резултатите на страниците на майския му брой. Победителят и двамата му подгласници ще получат като награда всички негови броеве, в които са публикувани въпросните загадки. Само победителят ще бъде удостоен и с голямата награда, а именно шансът да продължи да ги пише и публикува във всеки следващ негов брой, ставайки му редовен сътрудник.

Създател на „Загадките на Стрезов” беше изявеният писател, сценарист, драматург, журналист и редактор д-р Светослав Славчев /1926 – 2016/, помествал ги в продължение на дълги години в някогашното култово списание за фантастика „Космос”. След като преди време то спря да излиза, негов приемник стана списание „Осем”, където той продължи да ги публикува за голяма радост на многото му читатели. Преди два месеца обаче се спомина на преклонната 90-годишна възраст и така Стрезов „осиротя”, оставайки без своя баща и оригинален автор. Това подтикна издателите на „Осем” да обявят настоящия конкурс, повече подробности за който могат да се научат от сайта му www.spisanie8.bg  или на телефон 02 963 28 96.

В Регионалната библиотека /РБ/ в Силистра също дават нужните разяснения, уреждайки в читалнята на втория й етаж и кът с всички броеве на списанието от изминалата 2016 г. Оттам са убедени, че тукашните майстори на перото масово ще се включат в надпреварата и ще демонстрират дарбата си на умели разказвачи, логици и криминалисти. Защото точно такъв трябва да бъдеш, за да пишеш за находчивия инспектор Стрезов, появил се за първи път в списание „Космос” през 1967-а. Тоест той от своя страна е вече на 50 години, което е другият повод за конкурса, споделиха от РБ, пожелавайки успех на участниците.

1 Коментар по “Обявиха конкурс за нов автор на „Загадките на инспектор Стрезов””

  1. Един дядо каза:

    Да, чаках с нетърпение всяка книжка на списание “ Космос“. Не само, но и за загадките на Стрезов.
    Много броеве от списанието пазя.

    Палец нагоре 2 Палец надолу 0

Коментирайте

Правила за коментиране