Обявиха оранжев код в Североизточна България

Оранжев код за опасни явления е обявен за днес в Североизточна България, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Възможни са поледици в областите Шумен, Разград , Силистра, Варна и Добрич, предупреждават синоптиците.
До 100 метра е ограничена видимостта заради мъгла в района на Нови пазар и Никола Козлево тази су

Оранжев код за опасни явления е обявен за днес в Североизточна България, съобщиха  от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Възможни са поледици в областите Шумен, Разград , Силистра, Варна и  Добрич, предупреждават синоптиците.
До 100 метра е ограничена видимостта заради мъгла в района на Нови пазар и Никола Козлево  тази сутрин, съобщават от Областното пътно управление в Шумен. В останалата част от Североизточна България мъгли няма.
Слаб дъжд вали на места в областите Шумен, Разград и Силистра. Пътните настилки са с мокри и по-хлъзгави участъци, които продължават да се обработват.
7 машини са работили тази нощ в Търговищка област, а по две – в Шуменско и Силистренско. Заради очакваното образуване на поледици, от всички пътни служби в Североизточна България имат готовност да пуснат по пътищата допълнително техника.

Снимка Алексей МИНЕВ, архив – Паралел44