Овчаров, ела на диспут за морала в БСП, призова в Силистра Антон Кутев

Предлагам на Румен Овчаров да си избере национална медия, пред която двам

Предлагам на Румен Овчаров да си избере национална медия, пред която двамата да проведем диалог по въпросите за морала в БСП. Това предложи днес в Силистра на поредната си пресконференция соцдепутатът от региона Антон Кутев. Той заяви, че кани Овчаров на публичен диспут заради интервюто му във вестник… „Труд“, в което, според Кутев, имало „серия от лъжи, изречени от Овчаров“.
„Поведението на Румен Овчаров е меко казано нахално. Защото той не може да бъде нито новото лице на партията, нито моралния коректив, нито пък носителя на новия ляв проект“, обясни Антон Кутев. Според него, поведението на Румен Овчаров в момента било деструктивно за партията. „Аз виждам тотална негативна оценка за поведението на Румен Овчаров от страна на нашите хора в БСП и това, което прави в момента Овчаров, е харакири, каквото си направи преди време и Татяна Дончева“, каза още Антон Кутев. „Всичките му напъни са напъни за власт, или това са напъни на човек, който разбира, че губи властта“, обясни още соцдепутатът.
Кутев направи и поредното си култово предложение към шефката на парламента Цецка Цачева. Той предложи, след въвеждането на пръстовите отпечатъци за гласуване, Цачева да започне да взема от депутатите и ДНК-анализ. „Белким по този начин нейните народни представители от ГЕРБ започнат да работят, а не само да натискат копчето, какъвто е случаят със силистренския депутат от ГЕРБ Стефан Господинов“, мотивира се Антон Кутев. „През миналата седмица аз направих справка за Стефан Господинов в парламента и установих, че до момента участията му в подготовката на различни законопроекти, питания, защитаване на позиции от трибуната и т.н. е нула, тоест, той само натиска копчето за гласуване и нищо друго“, обяви Антон Кутев.
Според него, ако до месец и половина премиерът Борисов не промени насоката на здравната реформа и не смени министър Божидар Нанев, след това можело да се наложи да сменя цялото правителство. „До края на годината ще фалират около 150-200 болници, заради това считам, че промяната в насоката на здравната реформа от страна на премиера Бойко Борисов е спешна и наложителна“, допълни Антон Кутев.