Около Коледа в Силистренско: Кражби, кражби, кражби…

Кражби на най-различни вещи от домове и търговски обекти са реги

Кражби на най-различни вещи от домове и търговски обекти са регистрирани през почивните дни в полицията в Силистра.
В ареста там е задържан Б.Р /19/, който в събота вечерта… разбил вратите на две мазета по ул. „П.Мутафчиев” в Силистра и отмъкнал 7 медни домакински съда, ВиК-части и други вещи. Докато си изнасял плячката обаче, бил спипан от полицейски екип и пратен в арестантските килии за срок от 24 часа.
Две жилища в Силистренско са били ограбени също по време на Коледните празници. В Силистра неизвестен крадец нахлул в частен дом и задигнал 5 домакински съда от цветни метали и 10 литра ракия. В с.Зафирово пък също анонимен апаш си прибрал два DVD-плейъра, 2 буфера, 2 тонколони и 1 тунер за сателит.
Кражби са регистрирани и от два търговски обекта. След взломяване на метална решетка, крадец свил от магазина в с.Господиново 56 лева, колбаси и сладкарски изделия, като нанесената щета възлиза общо на 150 лв., съобщиха още от ОД на МВР-Силистра. Криминалисти изясняват щетите от кражба на неустановено към момента количество цигари, задигнати от магазин в Силистра, след като бандюгите разбили витринното стъкло.
По случаите са образувани дознания, добавиха още от полицията в Силистра.