Окрадоха Коледната елха на Силистра

Elha (3)Регионалната библиотека в Силистра монтираха традиционната си Коледна елха. Още от входа тя посреща читателите, създавайки им празнично настроение. Служителите в Храма на книгата накачиха венчета и други украси в отделите си и по вратите им, така че всичко там наистина стана празнично за радост и на експертите, и на читателите.

Друга съдба, обаче сполетя официалната Коледна елха на Силистра. Само ден след като 7-метровата горска красавица извиси снага на централния площад „Свобода” и започна нейната украса, вездесъщите силистренски крадци посегнаха и на празничния символ.

Част от закачените през деня пластмасови топки изчезнаха през нощта, потвърдиха от общинския пресцентър. Дано остане по нея нещо до утре, когато от 17,30 ч. ще се проведе традиционната церемония по включването на коледно-новогодишната украса и светлините на елхата. Салих Сали от общинското предприятие „Дръстър”, който от години се грижи за коледната украса на центъра, заяви, че няма спомен за подобно вандалство.

Както писахме, очаква се децата на Силистра, заедно с общинското ръководство да създадат празнично настроение на всички граждани и гости на града. Кметът д-р Юлиян Найденов ще открие програмата със специален поздрав, а празничната вечер ще продължи с изяви на младите и талантливи деца.

В концерта ще участват известни силистренски колективи – Музикална студия „До, ре, ми”, балет „Б-2”, Клубът по спортни танци „Елеганс”, рокгрупата „Блъд шугар”, Вокалната група при формация „Добруджанче”, Ансамбъл „Добруджа” и Градският духов оркестър. При лошо време събитието ще се проведе в салона на Общината.

Elha biblioteka

8 thoughts on “Окрадоха Коледната елха на Силистра

   1. и председателката на Общинския съвет МДимитрова и всичките дето са на заплати от по над 2000 лева + каквото още набарат за вземане от общината и като оня на ВиК Боранов дето е честен и не взема комисионни и живее от едната заплата от 7 000 лева и друго каквото му падне и други.

    Палец нагоре 2 Палец надолу 0

 1. Ще им скъсам топките,на тези дето откраднаха топките.

  Палец нагоре 4 Палец надолу 0

 2. Къде са тези нехранимайковци от общинска полиция бе? Цял инспекторат има към Община Силистра. Мятат крачоли безцелно цял ден, за една стотинка работа не вършат барабар с началника им ! Заплатаджии само…

  Палец нагоре 13 Палец надолу 0

  1. Като ги видиш из града им го кажи на тях Само с писане по форумите не става
   Аз като ги спра и им кажа че не си вършат работата , казват че се заяждам с тях
   Значи те го приемат като заяждане когато искаме от тях да работят , а не само да чакат края на месеца и да си вземат парите

   Палец нагоре 2 Палец надолу 0

 3. дааааа…поредния пиар на общината… лятото мина…. и къпещите се деца…. във фонтаните на дунавския парк.. не са дневен ред…. и трябва да се отчита дейност…. колко крадливи са селистренци…. паралела…. да вземе да разпита пресцентъра….. кой трябваше да направи ледена пързалка…. има едни пари отделени от общинския съвет…. а пързалка няма….в задачата се пита…. къде са парите….
  😉
  Очаква се за Коледните празници децата на Силистра да получат още един подарък – ледена пързалка, съобщи кметът Иво Андонов. Тя ще бъде разположена зад сградата на общината на площ от 300 квадратни метра. Синетичната настилка ще позволи използването на атракциона целогодишно. Това ще бъде поредният проект на общината, финансиран на принципа на публично-частното партньорство.
  14 октомври 2008 09:31 | Светлана Петрова Дарик Русе

  Палец нагоре 3 Палец надолу 2

  1. Ледената пързалка също е творение на общината начело с управата на общината, гласувано от Общинския съвет 2008 и досъсипано и неизвършено от миналия и настоящия общински съвет – големи успехи. То има ли един завършен проект изобщо и ако има на какво приличат, на нищо, а кой ще им плаща санкциите – о забравихме , че си гласуваха 10 МИЛИОНА лева – Честита Коледа на силистренците които ще плащат.

   Палец нагоре 2 Палец надолу 0

Comments are closed.