; Осем каратисти на „Шото-Витяз” спечелиха визи за Балканиадата | ПАРАЛЕЛ 44 __ ПОРТАЛЪТ
 
|

Осем каратисти на „Шото-Витяз” спечелиха визи за Балканиадата

 

Shoto AlbenaС общо 8 медала – 1 златен, 3 сребърни и 4 бронзови се завърнаха младите състезатели на силистренския Карате клуб „Шото – Витяз” от Държавното първенство по карате, проведено в курорта „Албена”. Участие в него взеха 300 деца от 35 клуба в страната, сред които и 18 състезатели на нашия клуб от Силистра и Дулово, разделени във възрастови категории и дисциплини. Символичен домакин на турнира бе добричкият Карате клуб „Самурай”.

Най-добрите деца от 8 до 13 години, класирали се в челните тройки получиха квоти за Балканското първенство по карате, което ще се проведе в Турция в края на май. Така за турската столица Истанбул ще заминат Веселина Крумова, спечелила първо място, Владислав Хърватев, Емилиян Друмев и Теодор Атанасов със сребърни отличия и бронзовите медалисти Селин Тепикова, Ричард Станчев, Иван Иванов и Виктор Стелиянов.

Шампионатът на полуострова ще се състои от 26 до 28 май в Истанбул, а държавното първенство бе генерална репетиция за най-добрите ни каратеки. „Състезанието бе много важно, тъй като в „Албена” бяха определени националите ни за Балканските първенства през май в Истанбул“, сподели сенсей Валери Великов.

Отборът ще има свои представители и на Световното първенство за стил шотокан, което ще се проведе следващата седмица във Варна. „Клубът има състезатели, които ще мерят сили в престижния турнир заедно с повече от 1200 каратисти от цял свят. Вярвам в успеха на своите възпитаници, те заслужават шанса да участват в състезания от най-висок ранг. Имам амбицията да създам световен шампион от Силистра, а защо не и олимпийски през 2020 г. в Япония“ заяви треньорът Теодор Тодоров.

Коментирайте

Правила за коментиране