Отбор на спортното училище стана първи днес в състезанието "Млад огнеборец"

Отборът на общинското спортно училище „Дръстър” е безапелационният победител в областното състезание „Млад огнеборец”, което се проведе днес в Силистра, съобщиха от ОД на МВР.

Победителите със своя класен ръководител Мирослав Върбанов /вдясно/
Победителите със своя класен ръководител Мирослав Върбанов /вдясно/

Отборът на общинското спортно училище „Дръстър” е безапелационният победител в областното състезание „Млад огнеборец”, което се проведе днес в Силистра, съобщиха от ОД на МВР…
Силистренските състезатели надиграха конкурентите си и в двете дисциплини – „400 метра щафетно бягане с препятствия” и „Бойно разгръщане на 100-метрова състезателна пътека”. Втори останаха младите огнеборци от СОУ „В.Левски” – гр.Дулово, а отборът на ОУ „Н.Й.Вапцаров” – с.Листец, община Главиница, се класира на трето място.
Грамоти и награди, осигурени от клуба по пожаро-приложен спорт при звено “Пожарна безопасност и спасяване”, получиха и трите отряда, а на отбора-първенец бе връчена и победната купа. Като областен победител младежкият противопожарен отряд на общинското спортно училище „Дръстър” си извоюва правото да представи Силистра на републиканските състезания „Млад огнеборец”, които ще се проведат през юни в курорта „Албена”, уточниха от полицията в Силистра.