Откриха детска площадка в силистренския квартал "Триъгълниците"

Кметът Иво Андонов и председателят на общинския съвет Александър Сабанов откриха първата детска площадка в квартал „Триъгълниците“ в Силистра, изградена по европейски стандарти. Преди началото на тържествената част… децата, събрали се за празника, рисуваха на асфалт „Моята слънчева Силистра”. Те пяха, рецитираха и се състезаваха по бързо надуване на балони, насърчавани от веселия клоун – актрисата от кукления театър Ренета Николова. Всички получиха вкусни награди. Накрая в дълго хоро се смесиха баби, дядовци, майки, бащи, деца и управници, поведени от танцьорите на общинския ансамбъл „Добруджа”.

Най-новата детска площадка в Силистра се намира в един от най-гъсто населените райони на града, където живеят близо 10 000 души, предимно млади семейства. На 420 квадратни метра площ са монтирани люлки, пързалки, влакчета, катерушки и други съоръжения за игра. Половината от тях са съобразени с възрастовите особености на децата до 3 годишна възраст, а другата част са за по-големите. Площадката е застлана с повърхност, която да омекотява удара при падане на децата. Направена е и ограда, отделяща мястото за игра от паркинга и преминаващите автомобили. Съоръжението е изградено с общински средства, стойността му е близо 19 000 лева.
На територията на град Силистра има повече от 40 детски площадки, 4 спортни игрища и една площадка за скейтборд. Според възможностите си, община Силистра всяка година отделя средства за ремонт.

2 thoughts on “Откриха детска площадка в силистренския квартал "Триъгълниците"

  1. Виждали ли сте останките от детска площадка срещу болницата?

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  2. Похвално! Нещо наистина полезно за хората

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.