Откриха изложба на рисунки за безопасността на пътното движение

Izlozba bezopasnost (3)Изложба на около 30 рисунки от талантливи малки художници беше открита във фоайето на първия етаж в Регионалната библиотека в Силистра. Тя е онасловена „Човекът на пътя и пътят за човека – безопасност и доверие” и съдържа най-добрите творби от едноименния конкурс, проведен наскоро по специален проект в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”.Izlozba bezopasnost (2)

Организатор беше Ученическият съвет към училището, а компетентно жури извърши оценяването, раздавайки първи, втори, трети и поощрителни награди на отличените автори в двете възрастови групи. Това са ученици от 1 до 8 клас, предложили завладяващи произведения по темата и използвали мотото „Спри, детето запази!” като ефектен призив към водачите на моторни превозни средства. За оригиналното пресъздаване на темата първи награди получиха Калина Дамянова от 3”в” клас и Александра Луканова от 7”б” клас.

Желанието им е ясно, а именно всички да спазват правилата за движение, така че да няма катастрофи и други опасни инциденти по улиците и пътищата. За това говорят и самите им рисунки, създадени под формата на плакати и колажи и отстояващи най-ценното нещо – здравето и живота на човека.

Оттук и големият интерес на посетителите към изложбата, запланувана да продължи до началото на декември, споделиха от библиотеката.