Отново за стария стадион: Промяната в плана била некоректна

Областният управител д-р Владимир Янков е получил становището от началничката на службата по геодезия, картография и кадастър в Силис

Областният управител д-р Владимир Янков е получил становището от началничката на службата по геодезия, картография и кадастър в Силистра Радка Стойчева по проблема около стария стадион, информираха днес от крайдунавската областна администрация. В него се определя като недопустимо изменението в подробния устройствен план по начина, по който го е осъществила община Силистра, добавиха оттам. Припомняме, че преди време губернаторът д-р Янков разпореди проверка, след като получи сигнал от местни фенове, че заради предстоящото строителство на търговски комплекс до стария стадион в Силистра, е възможно да се наруши целостта на терена.
Според информацията от службата по геодезия, за първи път имотът е бил разделен от общината в Силистра на две части през юли, 2007 година. Половин година по-късно общината изменила вътрешната регулационна линия между същите парцели. „Тази граница не е трасирана и координирана на място”, е посочила в становището си Радка Стойчева. Тя уточнява, че проектант на подробния устройствен план е инж. М. Илиева, специалист в общината, която тогава включила част от зелената площ с ширина 8.35 метра от стадиона и го придава към урегулирания поземлен имот. „На 12 април, 2010 г., със скица от отдел  „Устройство на територията” в община Силистра и предписание на кмета Иво Андонов, са отделени площи за второстепенна улица – поземлен имот с площ 893 кв.м. и е допуснато изработватването, като цифровия модел на кадастралния и регионалния план са издадени от община Силистра“, разказаха занимаващите се със случая експерти от областната управа. Те допълниха, че според професионалното мнение на Радка Стойчева това е било недопустимо при наличието на кадастрална карта. В експертната си оценка до областния на Силистра са посочени още доста нередности, като например това, че част от зелената част на стадиона – около 96 кв.м., е останала в частния имот, след това продаден на „Рила проект“- ООД – с. Столник, общ. Елин Пелин, като по този начин е нарушена целостта на терена.
Д-р Владимир Янков все още очаква становищата по възникналия проблем и на председателя на Общинския съвет Александър Сабанов, на кмета на община Силистра Иво Андонов и на омбудсмана на общината Румяна Чанкова, допълниха от областта. Междувременно, губернаторът е изискал писмено становище по изложените в подписката на футболни фенове твърдения за съществуваща опасност от нарушаване целостта на терена на стадион „Доростол” и от президента на ФК „Доростол” Милен Пенчев.

14 thoughts on “Отново за стария стадион: Промяната в плана била некоректна

 1. някои се нагушиха докога корупция

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. Тези някои си имат имена – навярно кмета, председателя на Общинския съвет по онова време /2007 год./, главния архитект на града.. а сигурно и още някой…

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. Мариана Станчева Илева получи доста държавни пари от планове за земеразделяне, учейки се от Радка Стойчева. По-късно се включи Велико Великов /Ротари/, двете се скараха и сега се клепат пред Обл. управител. Проблемите със стадиона предизвика Явор Георгиев.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. А колко много са неточните планове за земеразделяне на г-жа Р. Стойчева дали знаете? И забележете „слагачеството“ и мазненето на тази злобна жена към новата власт! А как с охота клепа професионалисти от Силистра и с огромна любов лансира фирми от други градове – например „Геодезия 97“ – Русе…нямали пенсия вече за нея!

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. Ей, верно, голяма мазница е тази Стойчева! Защо някой не провери нейното „професионално“ мнение?

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 4. я гледай ти, откъде мойте съседи марияна илева и велико великов имали пари за печатницата и строежа над нея!!!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 5. А прокуратурата какво още чака – налице са документни и длъжностни престъпления! „На 12 април, 2010 г., със скица от отдел „Устройство на територията” в община Силистра и предписание на кмета Иво Андонов, са отделени площи за второстепенна улица – поземлен имот с площ 893 кв.м. и е допуснато изработватването, като цифровия модел на кадастралния и регионалния план са издадени от община Силистра“

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 6. Стига с тоя „стар стадион“, казва се стадион „Доростол“, след ремонта това име му приляга повече.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 7. Няма стига с тоя стадион въпроса е принципен! Унищожава се спорта в Силистра.Какво стана с спортната площадка и новата спортна зала до дунава –тъне в мизерия,като частна собственост!?!?Утре може да се посегне и на спортната зала(манежа).

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Не се притесняваите и на манежа ще му дойде времето,я се поровете малко да видите кои имат собственност в ,,Къмъшит,,

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 8. Имах впредвид, стига с това наименование „стар стадион“, не стига по темата. След обновяването тревната настилка на стадиона придоби наистина европейски вид, да не говорим ,че бе поставено и осветление. Такива стадиони в България се броят на пръсти.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. тц тц тц къв стадион кво нещо……сложили четири ламби да светят …..няколко помпи да поливат троскута ………..и вече стадион като за световно……..чух че бразилци ще идват на оглед (по покана на Др.Балушев по прякор Бразилеца) нали 2014 Световното ще правят и да се научат от селистренци как се правят стадиони………щото такова чудо няма при тях……

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 9. Може ли някой да ми каже каква е тая фирма – Рила проект ООД – с. Столник, общ. Елин Пелин и защо има собственост там??????????????????????????????????????????????????? Егати мошениците.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.