От ВМРО защитават АЕЦ „Белене“: Това е проект, който трябва да се случи

АЕЦ „Белене“ е важен стратегически проект за България, който трябва да се случи и който ще допринесе много за българската икономика. Това е тезата на ВМРО от години, каза представителят на „Обединени патриоти“ Александър Сабанов в студито на „Денят ON AIR“.

„Ако България иска да развива икономика, на нея и трябва евтин ток, евтин газ, за да бъде конкурентна на европейските и световните пазари“, подчерта Сабанов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му за разлика от други политически сили ВМРО винаги е била „За“ строежа на централата и тяхната позиция не се е сменяла.

„Някои партии много бързо обръщат в обратна посока“, допълни народният представител и акцентира, че става въпрос за ГЕРБ.

Александър Сабанов подчерта също, че вече България е дала 3,5 милиарда лева за оборудване и е нормално правителството да смени позицията си, защото вече парите са изхарчени, а също така има и инвеститорски интерес.

Относно срещата на Бойко Борисов с Владимир Путин, народният представител заяви, че ВМРО винаги са апелирали за добри отношения с Русия.

Александър Сабанов разкритикува остро и поведението на Веселин Марешки. Лидерът на „Воля“ поиска мораториум върху средствата за модернизацията на Българската армия.

Според Сабанов изказванията на Марешки са популизъм и лидерът на „Воля“ цели единствено вдигане на рейтинга си.

Гледайте на https://www.bgonair.bg/denqt-on-air/2018-05-30/ot-vmro-zashtitavat-aets-belene-tova-e-proekt-koyto-tryabva-da-se-sluchi