Извънземните стигнаха и до Силистра, медиите на крак

Местното „Nightmare studio” завърши снимките на най-новия си игрален филм, озаглавен „Извънземни или не”. То насрочи и датите на премиерите му, обявявайки ги за 8 и 14 юни от 20,00 ч. в кино „Силистра”. Сценарист, режисьор, оператор и монтажист е собственикът му Адриан Ал Жазар, а изпълнители на главните роли са Яна Иванова, Димитър Енчев, Радослав Иванов, Деян Димитров, Николай Калчев, Звезделин Петков и др.

Става дума за пародия на фантастичния жанр с невероятен миксаж между комедия, екшън, мистерия и уфология. Има и журналистика, защото основното действащо лице е Ларис, водеща на телевизионно предаване за извънземни, загубило напоследък рейтинга си. Един ден тя научава, че в околностите на града е паднало НЛО, чиито останки все още не са намерени. Вдига по тревога верния си оператор Кени Омега и двамата се изстрелват към мястото на инцидента в стремежа си първи да го отразят. Надяват се да направят сензационна новина, но изведнъж всичко се обърква, започвайки да изглежда не така, както те са очаквали. Какво се случва накрая, зрителите ще разберат сами, щом изгледат филма, реализиран с професионалното съдействие на кабелна телевизия „Силистра ТВ”.

Част от снимките са направени в автентичен, запазен от 70-те години щаб на „Гражданска защита“ на тайно място в Силистра, откъдето координираха действията по време на Студената война.

Съществуващото от няколко години „Nightmare studio” работи само с млади любители от града ни, превъплъщаващи се с голям ентусиазъм в съответните образи. Заедно с тях то вече е реализирало дузина интригуващи ленти, предимно пародии на съвременни уестърни и криминалета. Сега за първи път се обръща към фантастиката, която е най-трудният жанр, защото освен познания изисква и много специални ефекти. Със сигурност обаче се е справило и с тази задача, споделиха неговите фенове, пожелавайки успех на новия му филм.