Още 2 трупа на клошари намерени в Силистра

Нови 2 трупа на клошари бяха намерени днес в късния следобед в започващата да придобива печална слава изоставена сграда на бившето детско отделение в Силистра.
Припомняме, че преди броени дни в същата руина бе намерен трупа на 33-годишна бездомница, за която аутопсията показа, че е страдала от тежко заболяване, довело до нейната смърт.
Новите два трупа на клоша

Нови 2 трупа на клошари бяха намерени днес в късния следобед в започващата да придобива печална слава изоставена сграда на бившето детско отделение в Силистра.
Припомняме, че преди броени дни в същата руина бе намерен трупа на 33-годишна бездомница, за която аутопсията показа, че е страдала от тежко заболяване, довело до нейната смърт.
Новите два трупа на клошарите са на видима възраст над 50 години. Криминалистите уточниха лаконично, че аутопсиите ще покажат каква е причината за смъртта им. По лицето на единия от мъртвите клошари ясно личаха засъхнали следи от кръв. Самата сграда вече се превръща в проблем за ОД на МВР-Силистра, тъй като в нея редовно се събират клошарите и наркоманите на дунавския град.

Междувременно от ОД на МВР-Силистра разпространиха и официално съобщение по случая. В него се посочва, че по труповете на клошарите са открити следи от насилие. Намерен е и трети мъж, който е транспортиран в болницата в тежко състояние.
Очаквайте утре повече подробности по случая, както и мнението на специалистите от общината и областта за бъдещето на изоставената сграда.

13 thoughts on “Още 2 трупа на клошари намерени в Силистра

 1. Редакцията на Паралел44 се извинява на двамата наши читатели, които коментираха тази новина, но коментарите им бяха изтрити. Поради технически причини се наложи да публикуваме наново статията, но за за съжаление, по невнимание, сме изтрили и техните коментари.
  Обръщаме се с молба към тях да ги напишат отново.
  Още веднъж – извинения за случилото се.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. Предлагам на Паралел44,да направят журналистическо разследване с цел установяване ,чия е била тази сграда,кой е собственик сега,как стана тази промяна на собствеността ,?за това първо попитайте областния управител,след това директорката на болницата и най-накрая прокуратурата.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Още утре ще има такъв материал, вече работим по темата и случая.
   Защото тази сграда наистина се превръща в проблем не само за полицията, а и за целия град.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  2. Бивщето Детско отделение / 4926кв м./ днес е собственост на една от фирмите на Явор Георгиев, след трампа през 2008г за бившето аптечно/475квм./ намиращо се в двора на болницата до АГ отделение-направено от директорката на ЛЗ.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. А сградата на „Пионерския дом“ кога ще я изпратят в гарафа „проблем? Чак когато и от там започнат да изнасят трупове ли?!?

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 4. благодаря на „същия“ и на“ паралел44″.Вземете предвид,когато пишете материала,че земята върху което беше сградата на аптечно,не е собственост на аптечно,сградата беше построена с право на строеж,май ще излезе поредната сделка на кмета :кон за кокошка.Този Явор е купил сградата на аптечно ,която е с пъти под стойността на тези пет декара и сградата на детско отделение.Пътьом проверете как по подобен начин с замяна на „морски клуб“ този Явор стана собственик на сградата с кичовото име ПАЛАС /бившата община“/ и ако намерите време заинтересувайте се как летище Силистра бе „подарено „на този Явор ? и защо полиция и други специализирани органи се правят на „ни чули,ни видяли“ за тези „сделки“ ? попитайте областния той може би знае поовече за тези еквилибристики с общински и държавни имоти ?

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Сгадата е собственост естествено на Явор, както и половината град! Вина за случващото се в нея носи и той, тъй като след не стопанисване т.е. безстопанственост от негова страна е допуснал в тя да се превърне в свърталище на всякакви наркомани и бездомници. Това което се случва там не е от вчера!

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 5. три трупа за няколко дни – да не би да се е появил някой, който да изтребва клошарите – направо си мирише на Стивън Кинг 🙁

  а що се отнася до сградата – сделките са порочни и реват за прокуратура ….крайно време е да се разбие статуквото на взелите се на сериозно Явор Георгиев, Стефан Райчев и разни други ТИМ-аджийски ***************

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 6. И кой смятате , че ще се прежали , за да се опълчи на местните феодали ? Стига сте се заблуждавали , вината е само и езинствено на местната корумпирана администрация . Да не мислите , че преживяват само с мизерните си заплати , та те изкарват няколко пъти повече от далаверките , които въртят с документално слагачество , особено тези от дирекция „Устройство на територията “ , да не говорим за „Общинска собственост“ , ами „Общинската агенция за приватизация“ къде е / защо ли шефката й Марияна Николова сега е в ръководството на ГЕРБ в Силистра/ . Това е моделът на местно самоуправление в цялата страна и ГЕРБ са част от далаверата , а не срещу нея . .

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 7. Желев, проверете какво става с комплекс „Орбита“ и със спортната площадка до открития басейн.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 8. Какво още трябва да се случи , за да обърне някой внимание на тази сграда. Живея наблизо и съм свидетел на всичко случващо се там – всеки ден влизат десетки наркомани. Това дори се вижда ако случайно минеш по улицата.В квартала живеят много деца и честно казао се страхувам да излизам и да се прибирам по тъмно.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 9. ТИМ нямат нищо общо , аз досега тяхна безстопанствена сграда не съм виждал , общината ако искаше , щеше да намери начин да вземе мерки . Както днес ми взеха лев на час за синята зона в центъра , така щяха да дават заплатата на 2-ма пазачи и да хранят 5 кучета , да видим кой ще припари вътре , ако е заградено и с големи надписи „ВЪОРЪЖЕНА ОХРАНА“ , ама те от общината само тряя лапат … Еми ******** сега , целия град се е превърнал в едно блато и царуват някакви странни фигури , някакви мутри още живеят там в ония времена … Мисля че е ясно какво се случва , но след няколко такива случая ще се надяваме , столичните служби да вземат да се поразходят до далечните провинции и да направят нещо по някой наболели въпроси … Какво значи , че се знаело кои са наркоманите и сега тепърва ще вземем мерки да видим кой кого убил … Целия град знае какво става , ама нищо не се случва , вземете се в ръце малко и направете живота в тоя ГРАД БОРДЕЙ малко по различен …

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 10. мисля че това е недопустимо!Аз съм на 17 години и имам по-малка сестра която обитава този квартал и ме е страх адски много!Лично аз като малка съм се разхождала в двора на детското отделение!Мисля че е нелепо МВР и толкова много други институции да си затварят очите и след седмица две всичко да е утихнало и отминало и всеки да се прави че нищо не се е случило а да продължават да се леят трупове!Това може да е всеки от нас не само клошарите!Нямам думи!!!Жив пример за педофила който беше задържан а сега е май с условна присъда и е на свобода!Живеем във време в което явно само парите имат значение за скапаните ни управници!Жалко е…!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.