Още 4 фирми от Силистра вписани като некоректни платци

4 нови фирми са вписани през август в списъка с некоректните клие

4 нови фирми са вписани през август в списъка с некоректните клиенти на ТД на НАП в  Силистра със задължения от общо 218 239 хиляди лева, съобщиха оттам… „С най-голям борч сред новите длъжници е фирма „Силед“ ЕООД, задлъжняла към държавата със 156 270 лв“, добавиха от данъчното в дунавския град. Останалите три нови форми са с дългове между 12 и 33 хиляди лв.
В същото време стана известно, че две фирми са отпаднали от публичните списъци през миналия месец, тъй като са си платили задълженията.
Общо 237 са фирмите и едноличните търговци от областта с неплатени данъци и осигуровки над 5000 лв., казаха още от силистренската данъчна институция. От тях 202 били предадени в Агенцията за държавни вземания за принудително събиране на дължимите суми. Забрана за напускане на границите на България е наложена на 62 лица от областта, които не са платили задълженията си към бюджета.
За 78 души от Силистренска област пък публичните изпълнители поискали от службата за контрол върху  общоопасните средства в МВР да отнемат или да спрат издаването на разрешителни за производство, търговия или пренасяне на взривни вещества, огнестрелно оръжие и боеприпаси.