Пак искат прекратяване мандата на кмета Андонов

Нова жалба, в която се иска прекратяване мандата на кмета Иво Андонов, е получена в Районната избирателна комисия /РИК/, съобщи днес нейната председателка Стефка Георгиева.

Нова жалба, в която се иска прекратяване мандата на кмета Иво Андонов, е получена в Общинската избирателна комисия /ОИК/, съобщи днес нейната председателка Стефка Георгиева… Писмото е пуснато от силистренеца Явор Драгнев на 21 април. В него той твърди, че през април в Агенцията по вписванията е направена пререгистрация на фирма, в която кметът е бил собственик на  половината от дяловете.
Според Драгнев, това е нарушение на Закона за местното самоуправление и местната регистрация. „Спазвайки закона, ние сме поискали писмени възражения от кмета Иво Андонов в 3-дневен срок, след това ще има заседание, на което ще се изслуша Андонов и членовете на комисията ще гласуват“, заявиха от ОИК. Оттам припомниха, че това е вторият случай, когато се иска предсрочно прекратянване на кметския мандат. Първият сигнал бе пуснат от  бившия заместник на Андонов – Димчо Кьосев, през април, с идентични аргументи. Тогава ОИК обяви процедура по прекратяване на кметските правомощия, но след разглеждане на писмените му възражения процедурата бе отменена, а жалбата на Кьосев – оставена без уважение.
„Това е поредната атака срещу мен, не съм изненадан“, бе лаконичният коментар на кмета Иво Андонов по новата жалба срещу него.