; Патриотите категорични: Българската земя да не се отдава на чужди граждани | ПАРАЛЕЛ 44 __ ПОРТАЛЪТ
 
|

Патриотите категорични: Българската земя да не се отдава на чужди граждани

Александър Сабанов заяви, че ще настояват субсидиите на земеделците у нас да са равни със западноевропейските

Българската земеделска земя не бива да бъде определяна като стока. Тя е национално богатство на страната ни и по икономически причини не е редно да отива в чужди ръце, заяви в студито на „Денят ON AIR“ народният представител от ПГ на „Обединени патриоти“ Александър Сабанов.

Забраната за купуване на земеделска земя от чужденци засега остава. От ГЕРБ обявиха, че България ще забави решението по казуса до есента.

Миналата седмица земеделското министерство инициира законодателни промени за отпадане на въведеното през 2014 г. правило за уседналост от пет години при покупката на земеделска земя в България.

Заради това ограничение, което нарушава основни свободи в Европейския съюз (ЕС) като движение на хора, стоки, услуги и капитали Брюксел започна наказателна процедура срещу страната ни.

Според земеделското министерство, ако забраната не отпадне, България ще бъде глобена с над 800 хил. евро.

„Не бива да мислим за утре. Трябва да се вгледаме в бъдещите 10-20 години. От „Обединени патриоти“ ще настояваме субсидиите на земеделските производители у нас да се изравнят с тези в Западна Европа“, обясни Сабанов.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи още, че от друга страна нямат нищо против чужди земеделски производители да наемат българска земя и да я обработват, тъй като това би допринесло за икономиката на страната ни.

Във връзка с приетата от парламента днес декларация за Договора за добросъседство с Македония,  народният представител подчерта, че премиерът на съседите ни Зоран Заев отлично разбира, че единственият път на страната му е към Европа, докато опозицията упорито се бори обществото да не поеме по него и всява смут и раздор.

„Ние сме два народа с обща история и трябва заедно да вървим напред. От страна на България никога не е имало нападки“, отсече Александър Сабанов.

По-рано днес Народното събрание прие единодушно Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония.

С него се начертава и пътят към Европа, в посока на интеграцията на Македония, а България дава картбланш за тези по-нататъшни стъпки на държавата.

1 Коментар по “Патриотите категорични: Българската земя да не се отдава на чужди граждани”

 1. И.Р.-сабленосеца каза:

  Браво,Сабанов.Борете се ,момче.
  Ще плащаме и по милион,но не искаме да си продаваме земята.
  Русия продаде за сто години Аляска. А сега.След сто години каква се случи.

  А някои иска да закупи нашата земя въобще.
  Повдигнете народа български на крак. Ние от всичко ще се откажем,но земята си не продаваме. Шума ще ядем,но пръста българска няма да подарим някому.
  Напред,Сабанов !..
  Следваме те…

  Палец нагоре 0 Палец надолу 1

Коментирайте

Правила за коментиране