; Патриотите категорични: Плоският данък остава! | ПАРАЛЕЛ 44 __ ПОРТАЛЪТ
 
|

Патриотите категорични: Плоският данък остава!

През следващата година държавата планира да събере 38,3 млрд. лева, което е с 3 млрд. лева повече спрямо плана за миналата година. Очакват се данъчните постъпления да бъдат в размер на 21 млрд. лева, или ръст от 2 млрд. лева. С над 1 млрд. лева повече са очакваните приходи от ДДС. Това стана ясно след като Бюджет 2018 бе окончателно приет.

„Обединени патриоти“ бяха категорични, че управляващата коалиция няма да приеме промяна в данъчната система, след като от БСП посочиха, че не съществува нито една държава в Г-7 с пропорционално подоходно облагане, както и че плоският данък засилвал социалното неравенство у нас.

„Плоският данък от 10% е показал ефективността си. Чрез него събираемостта на парите в хазната е по-лесна. Към днешна дата много по-малко фирми се опитват да укриват данъци. Практика, която беше масово прилагана, когато в сила беше старата система“, посочи в студиото на „Денят ON AIR“ Александър Сабанов от „Обединени патриоти“.

Пред Bulgaria ON AIR той подчерта, че този данък е едно от основните неща, които подпомагат бизнеса в България.

„Управляващите, от своя страна всячески трябва да се стараем да подкрепяме този бизнес, тъй като именно той ще осигури нови работни места в страната ни и ще пълни държавната хазна“, каза Сабанов.

В тази връзка депутатът допълни, че Бюджет 2018 е правилно подреден, приходите и разходите са планирани много добре и за първи път правителството на ГЕРБ е толкова социално ориентирано.

„Благодарение на „Обединени патриоти“ много от социалните придобивки станаха факт. Например увеличението на заплатите в армията и полицията, повишаването на пенсиите. В един бюджет приходите и разходите трябва да са равни“, коментира още Александър Сабанов в студиото на Владимир Сиркаров.

https://www.bgonair.bg/denqt-on-air/2017-12-07/patriotite-kategorichni-ploskiyat-danak-ostava

Коментирайте

Правила за коментиране