Патриотите твърдо зад ГЕРБ – вотът бил несериозен

Александър Сабанов от „Обединени патриоти“ отхвърли възможността за подкрепа на БСП

„Възможност да подкрепим БСП категорично няма.  Завършваме европредседателството с нов вот – от БСП са събрали факти от медиите и са ги написали като мотиви във вота, това не е сериозно“, заяви депутатът от „Обединени патриоти“ Александър Сабанов в студиото на Bulgaria ON AIR.

„Искаха да са конструктивна опозиция, да дават добри идеи. Ще изслушаме техните мотиви и ще приложим това, което е възможно. В края на председателството – още един безсмислен вот. Ясно е, че няма да мине. Дори повечето от ДПС няма да са във залата“, коментира Сабанов във връзка с позицията на ДПС, че ще подкрепят вота на недоверие.

Депутатът се усъмни, че новото ръководство на БСП води тайни разговори с ДПС и се изказа иронично: „Първия път не са им угодили, а втория им угаждат“.

Александър Сабанов напомни, че догодина ще има Евроизбори и съответно преброяване на избирателите на всяка партия в парламента и извън него и тогава ще бъде ясна електоралната подкрепа.

„Нищо не налага да се променя четиригодишният мандат. Няма причина да се правят нови избори, това са сътресения в държавата, в администрацията. Губи се време, а и реформите се забравят“, каза Сабанов.

В „Денят ON AIR“ бе засегната и темата с оставката на зам.-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова.

„Всеки подава оставка за всяко нещо. Росица – тя си е подала оставката, после се чувства обидена, че са й я приели. Но едва ли лично тя е поръчала билета. Нито пък е знаела, когато е летяла колко струва той“, коментира Александър Сабанов.

Все пак, депутатът се съгласи, че не е уместно от държавната администрация да се харчат такива пари на фона на нуждаещи се, протестиращи хора.

Александър Сабанов добави, че социалното напрежение може да се разсее само с диалог, като се вземат решения, около които всички са обединени, като припомни търканията между някои от протестиращите майки с увреждания.
Гледайте:
https://www.bgonair.bg/denqt-on-air/2018-06-20/patriotite-tvardo-zad-gerb-votat-bil-neseriozen

1 thought on “Патриотите твърдо зад ГЕРБ – вотът бил несериозен

  1. Гледах интервюто, позициите, които изрази г-н Сабанов показват, че е надраснал регионалното ниво на Силистра, и вече е политик от национален мащаб.

    Палец нагоре 0 Палец надолу 2

Comments are closed.