Пейзажи и усмивки дариха младите художници на лекари и пациенти в Ортопедията

Над 20 живописни картини подариха младите художници от Школата по изобразително изкуство към Обединения детски комплекс на Отделението по ортопедия в силистренската болница.

Възпитаниците на Живка Ковачева посетиха лечебното заведение и лично връчиха творбите си на лекарския екип и сестрите. Инициативата бе по идея на педагога Лилия Маркова за разкрасяване на болничните стаи и помещения. В благородното дело на младите художници помощ оказа собственикът на книжарници „Везни 55“ Пламен Маринов, който дари на Школата консумативи за създаването на картините. Помощ оказало и ОУ „Иван Вазов“ предоставило рамки за платната.

По време на церемонията директорът на болницата д-р Даниела Костадинова благодари за дарението и пожела на младите хора да учат медицина и един ден да се завърнат като лекари именно в Ортопедичното отделение.

Благородните жестове на Школата по изкуствата ще продължат и занапред и вече е известно, че следващото здравно звено, което ще закичи по стените си пейзажи и флорални мотиви ще е Вътрешното отделение. Това вече бе сторено в Детското отделение, посетено от младите художници, дарили му картини в началото на декември.