Пеликаните отсрамиха Силистренско във Видин, ние не рекламираме никого

Bilbord VidinВъв Видин вече монтираха „силистренския” билборд, рекламиращ туристическите привлекателности в Крайдунавска Добруджа, съобщи вестник „Ние” от дунавския град. Кампанията на Министерството на туризма стартира в последните дни на 2015 г. и включваше на първо време 11 български общини, сред които и Силистра.

Според замисъла на министерството над 40 рекламни пана с културно-историческа насоченост трябваше да бъдат поставени в 11 големи общини за насърчаване на вътрешния регионален туризъм в страната. От пресцентъра на Министерството на туризма съобщиха, че в Силистренско вече би трябвало да виждаме билбордовете на Монтана и Разград, както е в другите общини от първата вълна на кампанията. Същевременно силистренските достойнства вече станаха достояние на жителите на Видин. Преди две седмици от пресцентъра на силистренската община заявиха, че ще се представим пред България с колонията от пеликани, символът на града – Художествената галерия, гордостта на днешната местна власт – обновеният Дунавски парк и др. От всички идеи, от билборда във Видин гледат водоплаващите птици и то от стара снимка, която излиза във всяка интернет-търсачка.

Рекламната кампания ще продължи около шест месеца, като очакванията са българските туристи да разгледат и опознаят родните забележителности. Инициативата е част от мерките на Министерството на туризма за насърчаване на вътрешния туризъм и популяризирането на възможностите за целогодишен отдих у нас. Целта на кампанията е както да повиши информираността на българите за страната, така и да разнообрази националния туристически продукт. Министерството се ангажира с изработването на билбордовете, a общините предоставят безплатно рекламно пространство на ключови места, където рекламните визии да бъдат изложени.

От общинския пресцентър заявиха, че не знаят къде и кога ще бъдат монтирани билбордовете от националната кампания.

4 thoughts on “Пеликаните отсрамиха Силистренско във Видин, ние не рекламираме никого

 1. Общинския пресцентър, освен датата за заплата, друго знае ли?

  Палец нагоре 10 Палец надолу 1

 2. Има билборд до Хмелницки, който рекламира Монтана. Поне от седмица е там. Оставете общинския пресцентър и си проверявайте информацията

  Палец нагоре 1 Палец надолу 2

 3. Предполага се, че щом кампанията е съвместна с Общината отделът за връзки би трябвало да знае какво става в нея!

  Палец нагоре 2 Палец надолу 0

  1. Те наистина са вече отдел от 5 човека пиари,какво толкова пиарстват? Сладко нещо е хранилката.

   Палец нагоре 1 Палец надолу 0

Comments are closed.