Петима болни с коронавирус установиха в почивните дни

Според статистиката на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Силистра и информацията от Единния информационен портал за коронавируса в България, в областта през почивните дни има 5 нови положителни теста.

Всичките са в областния град – двама са от контактни с досегашни случаи в семейни огнища, други двама са пациенти, приети в болницата с белодробно заболяване с последвал положителен тест, както и един нов случай.

Статистиката показва, че в момента актуални са 30 случая, като повечето са в домашна карантина без изявена симптоматика. В болници в момента са 7 души – 5 от тях в МБАЛ Силистра, като към досегашните има нови трима – въпросните двама с белодробното заболяване и един, който е бил досега вкъщи, но се е наложило да бъде приет за лечение, както и по един болен в Русе и Варна. Излекуваните за времето от март до края на юли в област Силистра са 13 души.

В последния ден на юли бяха регистрирани 4 нови случая, всички при служители на ГКПП в Силистра. Не са установени други положителни случаи при извършените изследвания на контактните хора в работните смени.

Двама са починалите от регистрираните с коронавирус в областта от април насам – британският гражданин, живеещ в село Сребърна, а вторият е мъж на 66 г. от Дулово, който до смъртта си на 29 юли бе в Инфекциозното отделение на силистренската болница с характерна за болестта клинична картина и с придружаващи сърдечно и белодробно заболявания.