Петко Добрев: Разпределението на бежанците ще се случи преди всичко в общините с кметове близки до управляващите и в такива с финансови затруднения

P Dobrev„От казаното от политици посетили Силистра в предизборната кампания, става ясно, че разпределението на бежанците ще се случи преди всичко в общините с кметове близки до управляващите и в такива с финансови затруднения, на които пък ще бъдат обещани добри пари за мигрантите, с които да закърпят финансовите си пробойни.Това заяви Петко Добрев , областен управител 2001-2005 година и кандидат за общински съветник от МК „Спасение за Силистра” в коментар на една от водещите теми в публичното и политическото пространство – мигрантската криза и квотното разпределение на мигрантите в държавите на ЕС. По думите на Добрев обаче, ако се стигне до подобни предложения, те трябва да бъдат решени с референдум от хората в дадената община, за да не се повтори” филма” със софийския боклук.

„Трябва да спасяваме Силистра, защото истината е, че Силистра се намира в криза. Състоянието на Общината е окаяно и тя се намира пред финансов колапс”, заяви още Петко Добрев,по повод мотивите си да се включи в предизборната надпревара на местно ниво.

По думите му, сама по себе си реализацията на няколко мащабни проекта в града не е от особена полза за гражданите, тъй като хората не са били запознати предварително с устойчивия ефект на тези проекти напред във времето. За пример той даде проекта по така наречения воден цикъл: ”Никой от тези, които реализират проекта по водния цикъл, не каза на населението каква цена на ВиК-услугата ще плаща. Тя ще бъде с приблизително около 70% по-скъпа от сегашната, тъй като става въпрос за изразходване на електроенергия за припомпването на каналните води от най-източната точка на Силистра до Айдемир. „Смятате ли, че хората ще се впечатлят от това че се влагат 100 милиона, ако знаят, че ще плащат най-скъпата вода в страната?” попита риторично Петко Добрев. По думите му, проектът,който цели подобряването на условията на живот на гражданите, всъщност води до утежняването им, което е в противоречие с основните принципи на ЕС, целящи благоденствието на хората.

Този парадокс, по думите на Петко Добрев е израз на „криза в мисленето и проектирането от страна на управляващите”. Той уточни, че е против нерационалните решения, а не против самия проект. Това по думите му е „драстичен пример, за неефективно използване на европейски пари”.

Според Петко Добрев липсва и контролът по цялостното изпълнение на един проект, а санкциите наложени на Общината, поради предполагаемо неспазване на определени процедури, свързани с обществените поръчки са поредно доказателство за това. Именно обявените от общината обществени поръчки, според бившия областен управител, са изработени така, че силистренски фирми да не могат да участват в тези поръчки, което пък на практика е дискриминация по отношение на местния бизнес.

Петко Добрев заяви също, че според него Общината е във финансов колапс в резултат на неефективно управление .„Декември месец ще се появят огромни плащания за Общината, които добавени към сегашните неразплатени разходи, ще я изправят пред невъзможност за съществуване”, прогнозира Добрев, позовавайки се на информация от бившия заместник кмет по финанси Димо Стоев. Добрев уточни, че това са финанси , които трябва да бъдат платени именно във връзка с реализацията на инфраструктурните проекти – собственото участие на Общината, а също и финансовите корекции по проектите.

 

16 thoughts on “Петко Добрев: Разпределението на бежанците ще се случи преди всичко в общините с кметове близки до управляващите и в такива с финансови затруднения

 1. Хубави приказки, но защо най -титулувания агроном в региона, първия в листата ти не излезе да каже има ли средно, че да има висше.

  Палец нагоре 11 Палец надолу 0

 2. Община Силистра – зона свободна от бежанци !!!!!!!

  Палец нагоре 10 Палец надолу 0

 3. Прав си Петко, нещата са верни! Аз обаче си задавам въпроса защо излизаш с изявления в медиите сега преди местните избори? Щом милееш за Силистра и региона не можа ли овреме да излезеш с подобно изявление? Не вярвам да си научил за всички неща вчера!

  Палец нагоре 10 Палец надолу 0

 4. Всичко казано за водният цикъл е вярно, защото и на децата от 1 клас е ясно, че водата тече от високо към ниско, само в общинска администрация Силистра не можаха да разберат, че не са по-Велики от гравитацията. Можеше да се изградят няколко локални пречиствателни станции на местата на съществуващите колектори /но комисионната щеше да е по-малка/ .

  Палец нагоре 8 Палец надолу 2

 5. Доктора е обещал на Бойко Борисов да вземе 700 афганистанци в Силистра ! Очаквайте скоро в студентското общижитие до басейна и в дом майка и дете в Калипетрово ! Най накрая ще се напълни града с хора!

  Палец нагоре 7 Палец надолу 8

 6. Обществена таина е че доктора се е разбрал с Боко да натресат в Силистра ислямисти-отваряите си очите хорааааа на 25-ти ако е пак доктора кмет ще празнуваме само баирами …

  Палец нагоре 10 Палец надолу 7

  1. Давай с още няколко ника..да пишеш все едни и същи простотии…И без твоите безумия сме достатъчно наплашени-не наливай масло в огъня…Айде ще минат изборите-пак го напиши!!!

   Палец нагоре 4 Палец надолу 4

 7. До кога ще ни лъжат,защото в предизборния си клип герб не го казаха това???

  Палец нагоре 5 Палец надолу 5

 8. Toй, другарят Петко Добрев,неизвестно в коя област е специалист,сега се явява и анализатор на кризи. Да каже какво конкретно полезно нещо е направил в областната администрация докато пребиваваше на топлия стол. Много приказки…

  Палец нагоре 10 Палец надолу 1

  1. ПЕТКО НЕ Е СПЕЦИАЛИСТ ПО НИЩО. ЗА МЕН ЩЕ Е ОБИДНО АКО ПИША ,ЧЕ СЪМ БИЛ ОБЛАСТЕН А СЕГА МИ Е ВОДАЧ з„ЗДРАВО БИЗНЕСА. ТОЗИ ПЕТКО КОЙТО ПРОДАДЕ ЛЕТИЩЕТО СЕГА ОТВАРЯ УСТА.ТЕ НЯМА ДА ИМАТ СЪВЕТНИК ЗАПОМНЕТЕ ГО.

   Палец нагоре 7 Палец надолу 1

   1. към това летище голям интерес има…. явно много х’ора са си купили частни „гълфстрийм“…. и им е проблем…. да си „вдигнат самолета“…. и затова си пишат по сайтовете…. че и ги страхуват герб…. или от „явните им служби“ … не чул не видял….. като те е страх толкова…. недей си отваря устата….
    😉
    това че съм параноик…..не означава че мен ме не следят….
    уди алън

    Палец нагоре 0 Палец надолу 1

 9. Г-н Добрев, къде бяхте досега?! По време на „софийския боклук“ бяхте общински съветник и гласувахте „ЗА“ – и за докарването му в Силистра и за разпределяне на онази субсидийка по ПМС. Хайде холан – не лъжете за бежанците, за ВиК и за всичко от което много малко разбирате.

  Палец нагоре 12 Палец надолу 1

 10. Е бях обещал да не се обаждам преди изборите ,но не издържам когато разни „всезнайковци“ пишат в този сайт,а оная ! която искаше да се разкрия и ме причисли към тайните служби ще и кажа ,че никога не съм имал нищо общо с тях нито преди нито сега за разлика от редица кандидати за кметове,общински съветници и журналисти!!!!

  Палец нагоре 1 Палец надолу 0

 11. О забравих за тези най опасните, дето се намират в зградата на Пощата ,дето следят интернета на определени хора и му четат всичко “ електронна поща,фейсбук и прочие “ те знаят много добре кой съм!!!.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 12. Господин Добрев, защо като толкова милеещ за Силистренска област и за Силистра, продадохте летището в Ламбриново?

  Палец нагоре 9 Палец надолу 0

 13. в Алфатар вече подготвят почвата – отказаха да монтират православен кръст за да не нарушавал етническия мир. Но като се има в предвид че Алфатар е 100% християнско население – на кого ли ще пречи?

  Палец нагоре 1 Палец надолу 0

Comments are closed.