Петър Курумбашев в Силистра: Изгубихме битката за сериозната политика и журналистика

Соцдепутатите Антон Кутев и Петър Курумбашев готвят промени в законодателството, които ще предвиждат защита на българските журналисти. Това обявиха двамата днес в Силистра на среща с обществен

Соцдепутатите Антон Кутев и Петър Курумбашев готвят промени в законодателството, които ще предвиждат защита на българските журналисти. Това обявиха двамата днес в Силистра на среща с обществеността, на която дискутираха свободата на медиите и словото у нас.
„За съжаление в момента един български журналист може да бъде уволнен за 24 часа без да има вина, затова той трябва да бъде защитен, предвиждаме тези промени да ги предложим пред парламента до няколко седмица“, обясни Кутев. Той допълни, че двамата с Курумбашев ще направят през следващата седмица официално питане до Комисията за защита на конкуренцията дали в България има свръхконцентрация в българските медии, която е недопустима според законодателството. „Концентрация е, когато 5-6 вестника са собственост на един човек, който държи и 70 процента от разпространението“, обясни Кутев.
„Никога не съм виждал толкова наведени медии, както в момента. А сериозната журналистика е част от сериозната политика. Изгубихме битката за сериозната политика, което означава, че сме изгубили и битката за сериозната журналистика“, каза Курумбашев.
И Кутев, и Курумбашев обявиха, че е крайно време в България да се знае ясно кой е собственик на медиите – печатни и електронни, и какви са връзките между тях.
По чисто политическите теми Петър Курумбашев прогнозира, че в момента БСП има възможност да спечели най-много кметски места в страната, както и да има най-много общински съветници. „На президентските избори БСП ще изпревари ГЕРБ по гласове и ще заеме първото място, но балотаж със сигурност ще има. От позицията на първото място БСП вече ще може да постави и въпроса за предсрочните парламентарни избори“, каза Курумбашев.
Той съобщи още, че смята да предложи промяна в Конституцията, според която 12 месеца преди всякакви избори да не могат да се правят промени в изборното законодателство. „Ще предложа също така тази промяна да влезе в сила в 42-то Народно събрание, за да не би от ГЕРБ сега да си помислят, че имам нещо против тях“, обясни Курумбашев.

9 thoughts on “Петър Курумбашев в Силистра: Изгубихме битката за сериозната политика и журналистика

 1. Ей изпуснах интересен разговор явно. Жалко, че няма да се случи това хубавото, за което са говорили. Курумбашев е пич, ама тоя Кутев го ненавиждам.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. Къде е била срещата и коя е била обществеността?

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Народният представител Петър Корумбашев кани на среща (с кафе) стотина силистренци в неделя от 11 часа в зала „Диоген Вичев”на Ригионалната библиотека, за да дискутира с тях проблема със свободата на словото и медиите у нас в момента.
   Ето къде е била срещата, но се питам защо БСП използва публично общински сгради за провеждане на партийни мероприятия 12 год. Балушев, Стоилова и компания ядат общински пари……………

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. принципно съм съгласна с коментара, но имаше и непартийни лица на срещата 🙂

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   2. Приятел, ако си беше направил труда при свободно време, щеше да видиш, че срещата не беше партийна. Присъстваха и няколко обществени организации

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   3. Че тя библиотеката от години се използва предизборно и непредизборно за всек’ви соц./ком. мероприятия…

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. Заамириса им на плячка и се раздвижиха.Безсрамници,трябва да си гьон сурат ,за да се показваш пред хората,особено в Силистра,след като благодарение на техния кмет градът тъне в мизерия и е най-безопасното място в България за наркотърговци,сутеньори,лихвари,комарджии и прочие паплач.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Нещо по-вече – лихварите и измамниците участват в управлението на града и са дори общински съветници, които дори и след повдигнати обвинения срещу тях продължават да заемат тази длъжност, а съдът ги пуска „под гаранция“.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  2. Добре е да мислите и знаете преди да пишете. От 10500 гласа за Андонов на БСП са 3500. Затова от 4 зам. кмета имат 1.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.