Пет пожара гасиха вчера силистренските огнеборци

60 кв. м покрив на къща и домашно имущество изгорели при пожар, възникнал вчера около в 6,25 ч. в Алфатар. Причината за произшествието се изяснява. Пожара загасили огнеборци от РСПБЗН-Силистра, спасени са две съседни сгради.

Късо съединение станало причина за друг пожар в апартамент в Силистра град вчера в 15,40 ч. При произшествието била обгазена 30-годишна жена, но след оказана медицинска помощ била освободена. Пожарът, при който изгорял битов уред и се опушили около 100 кв. м стени, бил потушен от екип на местната противопожарна служба.

Секция се самозапалила вследствие на високата температура от комин в съседство. Произшествието станало вчера в 00,05 ч. в дом в село Калипетрово. Преди силистренски огнеборци да потушат пожара, изгоряла секцията, но други материални щети няма.

Два пожара в комини на жилищни блокове в Силистра са възникнали през вчерашния ден. Огнеборци от местната противопожарна служба са се справили с произшествията, преди да се стигне до загуби, съобщава пресцентърът на полицията.