Пияни и дрогиран засече полицията през последните дни

В нетрезво състояние 47-годишен мъж шофирал лек автомобил „Форд“, нерегистриран по надлежния ред. Той бил спрян за проверка на 21 юни около 22,00 ч. по ул. „Анастас Янков“ в Силистра. С дрегер било отчетено, че той е седнал зад волана с 1,23 промила алкохолно съдържание в издишания въздух. Отказал да даде кръвна проба и бил задържан за срок до 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

С 1,91 промила алкохолно съдържание 46-годишен управлявал лек автомобил „Алфа Ромео“. Пътни полицаи го спрели за проверка на 23 юни около 00,20 ч. по бул. „Велико Търново“ в Силистра и го тествали с дрегер. Мъжът отказал да даде кръвна проба за химичен анализ. Срещу него е започнато бързо производство.

50-годишен е засечен да управлява мотопед след употреба на алкохол. Той бил спрян за проверка на 21 юни в село Искра и тестван с дрегер, който отчел 1,09 промила алкохолно съдържание в издишания въздух. Съставен му е акт.

36-годишен е задържан, след като е засечен да шофира под въздействие на дрога. На 23 юни в 4,45 ч. по ул. „Седянка“ в областния град той бил зад волана на лек автомобил „Фолксваген“, когато бил спрян за проверка. С техническо средство било установено, че той шофира след употреба на амфетамин и метамфетамин. Задържан е за срок до 24 часа, по случая е образувано бързо производство.