Плувците ветерани на „Доростол“ се представиха отлично в международен турнир

bdr

С общо 10 медала – 6 златни, 3 сребърни и един бронзов се завърнаха състезателите ветерани на Плувен клуб „Доростол“ от Четвъртия международен турнир по плуване за ветерани, проведен в Бургас. Организатор на турнира бе местният клуб „Черноморец“, с подкрепата на община Бургас.

Участваха 186 плувци от 16 клуба на възраст от 25 до 91 години. Отборът на плувците ветерани на „Доростол” Силистра, които тази година се състезаваха на международни турнири в Румъния и Кипър, се представиха отлично, макар че не бяха в пълен състав.

В призовите тройки в различни плувни дисциплини в своите възрастови групи се класираха Ваня Скорчелиева – 2 златни медала на 100 м съчетано плуване и 50 м бътерфлай и сребърен на 50 м бруст, Доротея Иванова – сребърен на 50 м гръб, Димитър Токушев – сребърен медал на 50 м бруст, Нивелин Нанчев – бронзов медал на 50 м гръб.

С най-много отличия и всички златни се отличи доайенът в силистренското плуване Пенчо Великов, който обогати трофейната витрина на клуба с 4 златни медала – на 50 м бътерфлай, 50 м бруст, 50 м свободен стил и 100 м съчетано плуване.

Въпреки, че не спечелиха медали Владимир Радоев, Вилиян Иванов и Валерий Марков също се представиха отлично и доказаха високата класа на силистренското плуване. Ветераните от Плувен клуб „Доростол“ за сетен път благодарят на община Силистра и Общинския съвет за предоставената възможност да ползват безплатно закрития плувен басейн за тренировки.