Подписката на ВМРО за свикване на референдум стартира и в Силистра

Националната кампания на ВМРО-БНД, която цели да събере подписи за сви

Националната кампания на ВМРО-БНД, която цели да събере подписи за свикване на референдум против членството на Турция в ЕС, започна и в Силистра, информариха от… ръководството на воеводската партия в дунавския град.
За готвената подписка съобщи лидерът на партията Красимир Каракачанов през март в Силистра, припомниха от щаба на ВМРО. Оттам добавиха, че основната причина за стартиралата подписка за свикване на референдум, чрез който българите да кажат дали искат Турция в евросъюза, според думите на Красимир Каракачанов, е, че „ЕС е организация, изградена на базата на християнските ценности, а и огромна част от финансовия ресурс на ЕС ще трябва да бъде насочен към Турция, което ще потопи икономически съюза за сметка на новите държави-членки“. „Желаещите да сложат своя подпис в документа могат да сторят това в центъра на град Силистра“, уточниха още от ръководствоно на силистренската организация на ВМРО.
Според сега действащото законодателство, за да стигне подписката до парламента и той да реши за референдума, са необходими 200 000 подписа, а ако са повече от 500 000 подписа, референдумът се насрочва директно без дебати в Народното събрание.