Пожарникар се разходи в стена от огън

В центъра на Силистра се проведе традиционното демонстративно занятие по гасене на пожар и аварийно-спасителни дейности по повод професионалния празник на българските огнеборци – 14 септември. Модерната техника и възможностите й предизвикаха възхищението на зрителите, особено на децата. Кулминацията на празника бе „разходката“ на млад пожарникар през огнената стена на бензинов пожар. Демонстрации имаше също в Тутракан и Дулово.

Служители на РД „Пожарна безопасност и защита на населението” в Силистра организираха многобройни прояви през Седмицата на пожарната безопасност, която се провежда от 10 до 16 септември в цялата страна.

Трите районни служби и участъците провеждат Ден на отворените врати, за да могат гражданите да се запознаят на място с работата на огнеборците, да разгледат помещенията и оборудването на противопожарните звена. Открити телефони приемат обаждания по въпроси на пожарната безопасност. Телефонните номера са (086) 83 23 07 и (086) 886 695 в Силистра, (0866) 61 160 в Тутракан и (0864) 22 546 в Дулово.

Учебни занятия – евакуации в детски градини, изложба на детски рисунки от конкурса „С очите си видях бедата”, спортни състезания и дарителска кампания в помощ на деца на загинали пожарникари са друга част от провежданите мероприятия.