Пожар лумтя в силистренско предприятие

Пожар в производственото предприятие за покривни системи “Брамак” са гасили в понеделник вечерта огнеборците от Силистра, съобщиха днес от ОД на МВР.

Пожар в производственото предприятие за покривни системи “Брамак” са гасили в понеделник вечерта огнеборците от Силистра, съобщиха днес от ОД на МВР… “За щастие няма пострадали хора, но са нанесени значителни материални щети”, допълниха оттам.

Пламъците лумнали в открит склад на площ около 1000 кв.м., като те са обхванали дървени палети, разказаха огнеборци, участвали в потушаването на пожара. В гасенето са участвали общо пет противопожарни автомобила, изразходвани са близо 70 тона вода, 1 тон прах и 400 литра пенообразувател. Пожарът е бил локализиран за около половин час – от 18.30, когато е получен сигналът и дежурните екипи тръгнали към мястото на инцидента, до 19.00 ч., но заради опасността от възобновяване на огъня екипите останали да дежурят до полунощ, обясниха от полицията в Силистра.

Според първоначалните технически експертизи и проверки е установено, че огънят е унищожил 3000 дървени палети за опаковка, пресевна инсталация, транспортна лента и около 3000 литра дизелово гориво. Огнеборците са успели да предотвратят прехвърлянето на огъня върху производствената част на фирмата, спасени са и други съседни складове и обекти, добавиха от крайдунавското МВР.

Причините за пожара се изясняват, образувано е дознание, допълниха полицията в Силистра.