Пожеланията на силистренци: От чистия град до братчета и сестричета!

Над 50 силистренци, предимно деца и младежи, написаха писма до Д

Над 50 силистренци, предимно деца и младежи, написаха писма до Дядо Коледа и ги изпратиха до  него чрез специалната кутия под елхата в центъра на града, украсена за поредна година от общината. Повечето от пожеланията са… без конкретен автор, но дори и анонимни, те носят обществено послание и техен адресат основно са градът и неговите хора.
Какво искат младите хора на Силистра? Чист и приветлив град, в който да живеят. Сплотени семейства и добри приятели. Съвременни възможности за прекарване на свободното време. Детски площадки, „бранило от пек” и „предпаза от спъване”. За да има развитие и самочувствие в гражданите на Силистра.
Предлагаме ви част от анонимните пожелания: „Пожелаваме по-щедра, плодородна и весела нова 2010 година“, „Силистра да стане по-чиста“, „Пожелавам много усмихнати лица и весели деца“, „Имаме прекрасен град, но мисля, че ни липсват някои неща. „Макдоналдс” и „Бъргър кино”, или друго световно известно заведение за хранене. За да не се налага да ходим в други градове по такива поводи“, „Айде на купона на всички хлапета – вдигнете силен шум, ние сме бъдещето, направете Силистра забавна! И не прекалявайте, все пак“, „Пазете всичката ни коледна украса здрава, за да бъде Силистра най-хубаво украсен град в България!
А ето и част от поименните пожелания:Роско и Монни: „Пожелаваме на всички силистренци късмет в живота„, „Аз съм Роси и моето пожелание е това: Искам Силистра да е по-чиста и да има много детски площадки, „Елина Петрова – 11” „а – Гимназия „Атанас Буров”: Много здраве и късмет!”, „Аз съм Рени и искам Силистра да я съхраним и да я опазим чиста“.„Калоян Славянов Димитров,3 „б” клас, ОУ „Иван Вазов” : Пожелавам всичко хубаво на всички силистренци. Да са живи и здрави.  Да не мислят за нищо друго, а само за здравето си и семействата си. Да се наслаждават на семействата си. Да се пазят от заболявания. Не правете злини, а само хубави неща. Не пушете. Слушайте по-възрастните от Вас. Те могат да Ви на учат на много неща. Не мислете за парите , колкото са повече, толкова е по-лошо. Има само едно нещо по-хубаво на този свят, това е животът. За големите, като майките и бащите, най-важното за тях са синовете и сестрите им. Никога не вземайте неща от непознати. Не се дрогирайте. Изберете спортовете и музиката като ваши занимания. Започнете, има само едно нещо ценно в този свят, само едно нещо, което човек трябва сам да разбере кое е то.
Молитва за Силистра, която е едно от 4-те послания на Добринка Иванова, ул. „Добрич” № 70: „Помилуй ни,  Владико, Боже на Всички, и милостиво погледни на Силистра. Бъди силна защита и яка опора, бранило от пек и от пладнешки жар, предпаза от спъване и защита от падение. Възобнови личбите и извърши нови чудеса, прослави ръката и дясната си мишница. Помилуй, Господи, народа. Умилостиви се над града. Напълни Силистра с хвалата на Твоите обещания, и Твоя народ – със славата си.Дай награда на ония, които се надяват на Тебе, и нека вярват на Твоите пророци.“ Самопожелания: „Здраве и щастие за себе си!”Айлин Радева – 9 „в” клас – Гимназия „Атанас Буров”, „Моето пожелание е това:     Дядо Коледа, искам да ми донесеш моливник, сребърни обеци, енциклопедия и … бебе. Тази година слушах много. Имам шестици, петици и две забележи. С много обич:  Моника Методиева, 4 „б” клас ,бул. „Македония” 172, „Дядо Коледа, искам да ми донесеш камион, трактор и акордеон. Тази година съм слушал и не съм ядосвал мама и тате. Християн Великов, бул. „Македония” № 172″, „Искам Силистра да стане столица на България и МОЛ-овете да са по-големи. Пожелавам здраве и успех на рок-група „Естроген” и нека аз и приятелят ми Иван да бъдем вечно заедно, Соня„, Най-яко обаче е следното анонимно самопожелание: „Пожелавам си един свестен и хубав батко. Да не е много голям от мен –  9-ти  клас – там някъде да бъде! „

3 thoughts on “Пожеланията на силистренци: От чистия град до братчета и сестричета!

  1. Същото, което и ти Хекторе!!!!Пожеланията на ХОРАТА твърде много си приличат, не мислиш ли?!?!

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  2. pojelavam na svoite sagrajdani nov predsedatel na ob6tinski savet a ne sa6ko koydo se dogovarq s jabata, kyosev s birol4o vse elit za da moje ob6tinata da raboti a bate ivo da uvolni vsi4ki nekadarnici6toto epalno s takiva v ob6tina silistra

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.