Полицаи от Силистра пипнаха 3-ма с наркотици, намериха обявен за общодържавно издирване

3-ма души са били задържани от полицията в Силистра при мащабна акция

3-ма души са били задържани от полицията в Силистра при мащабна акция в региона срещу разпространението на наркотични вещества, съобщиха днес от местната ОД на МВР… Наред с това униформените са проверявали и питейните заведения за присъствието в тях на малолетни лица.
„Акцията на силистренската полиция продължи от от 15.00 ч. на 10 септември до 02.00 ч. на 11 септември, обхващайки областния град и всички по-големи населени места в региона“, обясниха от крайдунавското МВР. Блюстителите на реда са проверили 36 нощни питейни заведения, 8 компютърни клуба и 6 зали за хазарт, където са проверявали за присъствието на малолетни след 22.00 часа, но нарушения не били открити.
В хода на операцията обаче в Силистра полицаите пипнали трима мъже, които били регистрирани с предишни криминални прояви. „При извършване на обиск в К.Е./23/ са намерени две пакетчета, съдържащи по 0,5 грама хероин, а в Б.К. (27 г.) и И.Л. (25 г.) по едно пакетче от същата субстанция“, обясниха от силистренското вътрешно ведомство. Срещу тях са образувани дознания.
„В рамките на операцията полицейските служители са издирили и задържали едно лице, обявено за общодържавно издирване“, добавиха от ОД на МВР-Силистра.