Полицаи от Тутракан откриха изчезнало дете

Полицаи от Тутракан намериха изгубено 5-годишно момченце след про

Полицаи от Тутракан намериха изгубено 5-годишно момченце след продължило цяла нощ издирване, съобщиха днес от ОД на МВР-Силистра.  Детето е настанено в… тутраканската болница, състоянието му към момента е стабилно.
Снощи около 18.00 ч. в полицейското управление в Тутракан било получено обаждане, че 5-годишно момченце от с.Сокол е в неизвестност от около 16.00 ч. същия ден. В рамките на 30 минути на мястото били изпратени 15 полицейски служители от районното управление в Тутракан и участъка в Главиница. Под личното ръководство на началника на РУМВР-Тутракан гл.инспектор Кристиян Петров били изградени 6 екипа, включващи полицаи и хора от селото. В търсенето било включено и следово куче и водачът му от РУМВР-Силистра. Задачата се затруднявала от факта, че издирваното дете било с проблеми в развитието и комуникацията с непознати хора. Били изградени няколко версии, между които, че детето е станало жертва на ПТП или на отвличане.
До 03.00 ч. екипите са проверявали безрезултатно къщи, стопански дворове, шахти, изоставени постройки, ниви и водоеми в региона, когато падналата гъста мъгла направила по-нататъшното издирване невъзможно. Около 06.00 ч. днес, след подновяване на търсенето, детето било намерено в угар на около 500 метра от дома си. Транспортирано е незабавно в тутраканската болница, където към момента състоянието му е стабилизирано.