; „Полицаят” обирджия от Давидово получи 8 години затвор за деянието си | ПАРАЛЕЛ 44 __ ПОРТАЛЪТ
 
|

„Полицаят” обирджия от Давидово получи 8 години затвор за деянието си

3-1Предадените на съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Силистра трима мъже и непълнолетно момиче, извършили въоръжен грабеж на жена от село Давидово, получиха осъдителни присъди, съобщи пресцентърът на Аперлативната прокуратура във Варна.

Най-тежкото наказание – лишаване от свобода за срок 8 години при първоначално строг режим, състав на Силистренския окръжен съд произнесе за 49-годишния Ангел Ат., който е извършил престъплението при условията на опасен рецидив. 2 години лишаване от свобода при първоначално строг режим ще изтърпи 26-годишният Детелин Д. Неговата приятелка – непълнолетната Таня Г., бе осъдена на 8 месеца лишаване от свобода с 2-годишен изпитателен срок. Помагачът на участниците във въоръжения грабеж – 30-годишният Тодор Т., получи наказание лишаване от свобода за срок от 1 година и половина с тригодишен изпитателен срок.

На 28 май 2016 г. в 1,00 ч. след полунощ четиримата отишли с автомобил до село Давидово. Подсъдимият Ангел Ат. разполагал с информация, че жена от селото е получила голяма сума пари от чужбина. За извършване на грабежа той поканил непълнолетната Таня и приятеля й Детелин, на които обещал „да изкарат някой лев“, ако участват. С колата на Ангел, управлявана от Тодор Т., четиримата пристигнали след полунощ в село Давидково и спрели пред дома на нарочената жертва.

49-годишният Ангел, облечен в полицейска униформа, почукал на вратата и поискал да разговаря с жената. След като влязъл в дома й, той насочил към нея пистолет, накарал я да застане с лице към стената и я ударил. Таня и Детелин, маскирани с черни качулки с прорези на очите и ръкавици, започнали да тършуват в жилището за пари. Взели три мобилни телефона със СИМ-картите им и дебитна карта със записан на нея ПИН-код. Детелин открил златни обици и ги прибрал, без да казва на съучастниците си.

Гласовете на извършителите на грабежа привлекли вниманието на съседка. Жената отишла да види какво се случва. Когато забелязала мъж, облечен като полицай, и маскирани хора, съседката се уплашила и избягала. Друг съсед също видял четиримата извършители и автомобила, с който избягали.

Полицейската униформа и пистолета Ангел оставил пътьом в дома на негов познат заедно с един от мобилните телефони на жертвата. Извършителите направили опит да изтеглят от дебитната карта на ограбената жена, но тя била празна. Детелин продал златните обици на свидетел за 70 лева, които впоследствие били предадени доброволно от купувача.

До осъдителните присъди се стигна, след като четиримата подсъдими признаха всички факти и обстоятелства от обвинителния акт и вината си и поискаха делото срещу тях да се гледа при условията на съкратеното съдебно следствие с цел получаване на по-малки наказания.

Ангел Ат. е осъждан 6 пъти за тежки умишлени престъпления и е изтърпявал ефективни наказания лишаване от свобода, като най-тежките са били 10 и 12 години затвор. Той е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ от началото на разследването. Детелин Д. изтърпява в момента ефективна присъда по друго дело, по което бил признат за виновен.

Присъдите на Силистренския окръжен съд подлежат на обжалване пред Варненския апелативен съд.

5 коментара по “„Полицаят” обирджия от Давидово получи 8 години затвор за деянието си”

 1. дочо каза:

  ЛЕК АВТОМОБИЛ С НОМЕР СС9036 ЩЕЩЕ ДА МЕ ПРЕГАЗИ,СЛЕД КАТО ПРЕСИЧАХ НА ЗЕЛЕНО ПЕШ НА СТАРАТА АВТОГАРА

  Палец нагоре 3 Палец надолу 0

  • незнайко каза:

   те светофарите на старата автогара….. отдавна не работят в синхрон…. и не си единствения…. и ми е интересно кога ще стане птп…. и как потърпевши и свидетели ще твърдят в един глас…. как всеки един е преминал на зелено….ама като знам какви ижинери има…. ме е страх да отида на лекар…
   😉
   дано да няма пострадали за в бъдеще….

   Палец нагоре 2 Палец надолу 2

   • Попа каза:

    Моята треска.
    Днес си точен,умерен и като че ли загрижен.
    Но защо се повтаряш. Това,което си писал, го четохме неотдавна пак от теб.

    Палец нагоре 0 Палец надолу 1

    • Пепа каза:

     Оставете го този.
     Не Ви ли замириса на мърша.
     Вони.

     Палец нагоре 2 Палец надолу 2

    • незнайко каза:

     ооо пепи…. много си хубава днес…. получих нови креМвирши…. същия вкус… като едно време…
     😉
     лапни го и….. и здраво го дръж….
     https://m.youtube.com/watch?v=XnjF0ECiC9A

     Палец нагоре 2 Палец надолу 2

Коментирайте

Правила за коментиране