Полицейската операция в Силистренско даде резултати

Police akciaПочти 200 жители на Крайдунавска Добруджа и 130 моторни превозни средства са проверени за две денонощия в хода на специализираната полицейска операция, стартирала в цялата страна в петък вечерта, съобщи пресцентърът на полицията. На строг контрол са били подложени и нощни заведения в Силистра.

При проверките са засечени шестима граждани с регистрации в криминалните масиви на полицията. В Тутраканско са проверени и 7 ловци.

Констатирани са и десетки нарушения на Закона за движение на пътищата, за които са съставени 13 акта и са издадени 9 фиша. 9 акта са съставени по Закона за българските документи за самоличност. За допуснати нарушения на обществения ред в Силистра четирима души са предупредени с протокол.

В Дуловско е засечен лек автомобил „Фолксваген Шаран”, превозващ откраднати дърва. Автомобилът с незаконния товар е задържан, по случая се извършва проверка.

Целта на националната полицейска операция е да се предотврати опасното и демонстративно управление на моторни превозни средства, както и рисковите маневри, създаващи условия за катастрофи. Засилен е и контролът в районите на питейните и увеселителните заведения за гарантиране на добър обществен ред и сигурност.

Полицейските действия ще продължат и през следващите дни.

3 thoughts on “Полицейската операция в Силистренско даде резултати

 1. Страхотно! Нека тези проверки да не спират! Трябва да се затегне положението, не може всеки да си прави, каквото си иска!

  Палец нагоре 23 Палец надолу 0

 2. всяко чудо за 3 дни а полицаите кой да провери за застраховка гражданска отговорност и винетки

  Палец нагоре 3 Палец надолу 1

  1. Полицаите имаме право ние , гражданите да им държим сметка за всичко Щом им плащаме заплатите с нашите данъци – Граждански контрол върху дейността на държавните служители Обаче българина страхлив … не става за нищо … освен да мрънка по форумите … Затова сме изостанала нация , по всичко

   Палец нагоре 7 Палец надолу 1

Comments are closed.