Полицията „засекрети“ катастрофа с двама убити край Черковна

Досъдебно производство за пътнотранспортно произшествие с двама загинали граждани на Молдова ръководи Окръжната прокуратура в Силистра, съобщи пресцентърът на Апелативната прокуратура във Варна. Оцелял, макар и ранен, е шофьорът на автомобила, който е настанен в болница с два счупени крака.

Тежкият пътен инцидент станал днес около 9,00 ч. в района на село Черковна по пътя Дулово – Силистра. Автомобилът с молдовска регистрация се удря в дърво. Пътникът, който се возел на предната седалка, и съпругата му, която пътувала отзад, са загинали на място. Тримата се връщали от почивка в Истанбул.

33-годишният шофьор Иван В. ще бъде привлечен към наказателна отговорност за престъпление по член 343, ал. 3 от НК. Назначени са експертизи, които трябва да установят има ли алкохол или наркотици в кръвта на водача, както и причините за тежкия пътен инцидент.

Действието по разследването продължават.

За пореден път силистренските медии, реагирали на сигнала за катастрофата, бяха игнорирани от официалните органи и недопуснати до отразяване на инцидента. От години полицията, прокуратурата и следствието си прехвърлят отговорността за отразяването на тежките катастрофи и други инциденти по пътищата на областта. Медиите от Силистра, местни и на национални представители, за сетен път негодуват от неглижирането им в предоставянето на информация за обществото. Целта не е да се показват кървави сцени и човешки трагедии, а да се направи превенция на последващи инциденти, което е и главната цел на средствата за масова информация.

Снимка: Facebook