Посланикът на Ирландия идва в Силистра по покана на областния управител

На среща в областната администрация на Русе областният управител на област Силистра Ивелин Статев покани Негово превъзходителство Майкъл Форбс – извънреден посланик на Република Ирландия, да гостува в Силистра.

Срещата бе с домакинството на Галин Григоров – областен управител на област Русе. Повод за визитата на дипломата бе откритата изложба „Оценката за Шоу“ в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ в най-големия крайдунавски град, посветена на британския писател от ирландски произход Джордж Бърнард Шоу. Тя е създадена по повод 30-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Ирландия. В нея са включени 13 панела със снимки и текст на български език. В програмата на събитието бе и едночасова прожекция на филм за живота на великия писател.

В деловата среща на посланика и двамата областни управители е обсъдена възможността за задълбочаване на двустранните отношения на регионално и местно ниво преди всичко в сферата на туризма и културата. В своето експозе Ивелин Статев допълни представата на госта за Дунавската цивилизация и за различните цивилизационни периоди, част от които са имали своето развитие в Силистра.