Потвърдиха ареста на Сунай Ремзи

Апелативният съд във Варна потвърди ареста на 30-годишния Сунай Ремзи от С

Сунай Ремзи
Сунай Ремзи

Апелативният съд във Варна потвърди ареста на 30-годишния Сунай Ремзи от Силистра, обвинен за убийството на Марин Маринов, извършено през март 2007 година… Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата.
На 28 март 2007 година в офиса на „БГ клуб”, собственост на Сунай, бе открит трупът на Маринов. 25-годишният мъж, който за последно е бил видян в компанията на Сунай и в неговото заведение, е бил намерен прострелян с ловно оръжие в сърцето. Двамата са имали контакти във връзка с бизнесплан на Сунай да възстановяват детски градини и училища в Силистра и по този повод Ремзи е дължал пари на Маринов.
След първоначалните действия по разкриване на бруталното убийство разследващите се насочили към общинския съветник Сунай Ремзи. Установено било, че той напуснал България в деня, в който било открито тялото на Марин Маринов. Сунай бил обявен за международно издирване, за арест и екстрадиция чрез Интерпол. Скоро след това бил арестуван в Турция и предаден на българските власти едва на 30 януари тази година. Два дни по-късно Окръжният съд в Силистра е определил и първоначалната му мярка за неотклонение „задържане под стража”. Сунай е привлечен като обвиняем по досъдебното производство за убийството на Маринов, както и за незаконно притежание на ловно оръжие.
Във вторник Варненският апелативен съд потвърди изводите на първата съдебна инстанция, че събраните в хода на разследването гласни, писмени материали, както и резултатите от извършените експертизи, водят до безспорно обоснования извод, че Сунай е съпричастен към жестокото убийство.
От самото начало на разследването той се укри и напусна страната. Въпреки аргументите на обвиняемия, че една политическа партия стои зад това обвинение и той няма нищо общо с престъплението, съдът намира, че в настоящия момент най-законосъобразната мярка за процесуална принуда спрямо Сунай Ремзи е „задържане под стража”.
Определението на Варненския апелативен съд е окончателно.

Текст и снимка – в. „Дръстър прес“