Правителството не намери в Силистренско модерно училище

Силистренска област е единствената в страната от която няма нито едно училище в списъка от иновативни училища в страната, одобрен от правителството. Това са 184 учебни заведения, одобрени от Комисията за иновативните училища. Идеята, залегнала в Закона за предучилищно и училищно образование, е те да бъдат модел на модерното училище, в което учениците ще подобрят резултатите си и критичното си мислене чрез иновативни образователни процеси, методи на преподаване, училищно лидерство и учебни програми.

45 от одобрените училища ще подобрят качеството на образованието чрез разработване и въвеждане на иновативни елементи по отношение на организацията и съдържанието на обучението, 51 училища – чрез организиране по нов или усъвършенстван начин на управлението, обучението и образователната среда, 88 училища ще използват нови методи на преподаване, а 14 ще разработят по нов начин учебното съдържание, учебните програми и учебните си планове.

По видове училищата са девет начални, 67 основни, пет обединени, 51 средни, 30 профилирани гимназии, 21 професионални гимназии и един колеж. От всичките 184 училища в списъка 22 са държавни, 129 са общински и 33 са частни.

3 thoughts on “Правителството не намери в Силистренско модерно училище

 1. Това е така, защото вносителката на закона Милена Дамянова е от Силистра и е учила в някое училище! Браво, нито едно училище за модел по иновации! Къде дреме Силистренския инспекторат по образование? Все на последно място! Жалко за талантливите ни деца!

  Палец нагоре 7 Палец надолу 0

 2. Май множко стана.
  Образованието в Силистренска област загива.
  Нужни са нови хора,които да го ръководят.
  Сега те са хорица с малки възможности.Едни са пенсионери,други са назначени още от осемдесетте години на миналия век.
  Трети не са минали през конкурс за мястото,което заемат.Примерно началната инспекторка.
  Директорите на училища са хора ,на които им липсва базисна подготовка за управление на образователна общност. Никой не ги обучава. Правят се мижави семинари.Та нали ходиха чак в Банско на обучение,където се учиха как се проверяват ученическите бележници и дневниците на класа, а от Банско си направиха чудесна екскурзия в Гърция и то разбира се със средства на училищата.

  През миналата година бяхме на опашката в подредбата на областта по успех ,установен след външно оценяваме.от Министерството на образованието.

  Училището в Ситово бе в последната десетка от 1200 училища по успех. в страната.

  Правилно от национално равнище са изритали само силистренци.

  Срам.Срам за силистренци.
  Горките силистренски деца. Кой ги обучава. Значи в областта няма учители,които да отговарят на критериите за учители, на които Министерството да се довери и им предостави възможност да работят по най-новите методи и форми на работа в образованието.

  Боже,помогни на силистренските деца.

  Боже, назначи способни хора в Инспектората на образованието и в общинските органи по образованието.
  Помогни на учителите като им назначиш хора,които успешно да ги обучават и повишават квалификацията им, за да настигнат колегите си от другите области в страната.
  Боже,молим те !..

  Боже,къде да изпратим децата си да и обучават.

  Палец нагоре 8 Палец надолу 0

Comments are closed.