Право на отговор! Васил Боранов, управител на „ВиК“-Силистра: Антон Кутев греши

Уважаеми журналисти
От публикации в представляваните от вас печатни и електронни медии разбрах за обвинения, отравени по мой адрес от народния представител Антон Кутев в началото на тази седмица.
Възползвам се от правото си на отговор.
Всеки един от вас може да ме потърси, ако го интересуват подробноти по изложеното от моя страна.

А това е моят отговор на отправените нападки.

***

В печатни и електронни медии от Силистра са публикувани цитати от изявление на г-н Антон Кутев – народен предс

Въпросният камион-цистерна на "ВиК"-Силистра
Въпросният камион-цистерна на „ВиК“-Силистра

Уважаеми журналисти
От публикации в представляваните от вас печатни и електронни медии разбрах за обвинения, отравени по мой адрес от народния представител Антон Кутев в началото на тази седмица. /Паралел44: Позицията на Антон Кутев можете да прочетете ТУК/
Възползвам се от правото си на отговор.
Всеки един от вас може да ме потърси, ако го интересуват подробноти по изложеното от моя страна.

А това е моят отговор на отправените нападки.

***

В печатни и електронни медии от Силистра са публикувани цитати от изявление на г-н Антон Кутев – народен представител от район Силистра от квотата на БСП, по повод финансовото състояние на „ВИК” ООД – Силистра и сключване сделки с негово участие.
Държа да се отбележи , че изнесената информация не отговаря на действителността . Не ми е известно откъде г-н Кутев е получил или прочел копие на договор за закупуване на камион -цистерна на стойност 250 000.00 лева, но такъв не е закупуван от дружеството ни.
Бе проведена тръжна процедура, съгласно изискванията на ЗОП – открита процедура, финализирана с решение на възложителя от 22.05.2013 г. , като целта беше офертиране на кандидат – продавачи, от които дружеството да закупи каналопочистваща машина с комбинирани функции с общо тегло 25 тона и вместимост 12 тона – цистерна, трисекционна. Стойността на сделката възлиза на 248658.00 лева без ДДС, като сумата за закупуването е посочена и предвидена още в Бизнес плана на дружеството, който касае 5-годишен период с начало 2009 г. и крайна дата – 2013 г. Момента за закупуването е посочен като 2013 година. Трябва да се има предвид, че нова техника от този клас с тези възможности е с приблизителна стойност 10000000.00 /един милион /лева.
Машината бе подложена на изпитване на 18.06.2013 г. от група специалисти на дружеството, след което се предприе плащане на първата вноска – касае се за разсрочено плащане за период до 1 календарна година . Предоставената ни гаранция е една година!
За участие в тръжната процедура са закупили документи 3 фирми, но оферта е депозирана от една, което не е пречка за финализиране на процедурата, съгласно закона. В страната от този клас има общо 5 машини, като наред с притежаваната от дружеството ни, закупена като „втора употреба”, имат ВиК-дружествата във Варна и Пазарджик, а нови притежават ВиК-дружествата в Кърджали, Бургас и „Софийска вода“.
Приемаме, че подадената на г- н Кутев информация или получената от него е неточна, но считаме, че подобни изявления са недопустими в пресата. Що се отнася до цялостното финансово състояние на дружеството, то е сведено до знанието на всички съдружници на проведено годишно-отчетно събрание през май, 2013 г. През периода от 2010 г. до настоящият момент дружеството ни е на печалба.

Като се възползвам от правото си на отговор, най-отговорно заявявам:

1. Не е в компетентността на г-н Кутев да упражнява контрол – финансов или друг, върху управляваното от мен дружество. Аз нося отговорност по договорните задължения пред Общото събрание на съдружниците на „ВиК“- ООД. Такъв контрол не е предвиден да се прави от народните представители, а най-малко пък на пресконференции.

2. Непроверените факти и обвинения, които се отправят, са лъжливи и това ги превръща в клевета, разпространена до неограничен кръг от хора.

3. За яснота ще обясня защо „камион-цистерна” е бил закупен от дружеството. Въпросната „цистерна”, за която говори г-н Кутев, е всъщност каналопочистваща машина с комбинация от операции. Това е специализирана техника. Стойността на нова машина от този клас е около 1 млн. лева. Тази машина бе закупена чрез обществена поръчка по утвърден от държавна комисия бизнес план, който сме длъжни да спазваме.

Разбирам, че Антон Кутев не е специалист в тази област и не може да прецени колко струва дадено устройство или съоръжение и именно затова би следвало да не дава оценки!
В заключение искам да помоля г-н Кутев да се въздържа от бъдещи клеветнически твърдения.
Непроверените, хвърлени в обществото думи, обикновено рикошират върху отправилия нападките.

Васил Боранов – управител на „ВиК” ООД – Силистра

59 thoughts on “Право на отговор! Васил Боранов, управител на „ВиК“-Силистра: Антон Кутев греши

 1. Евала Боранов, рекна му го най- накрая! Моите поздравления!

  Горещ. Вашето мнение? Палец нагоре 36 Палец надолу 17

  1. “ Извинявам се на всичкки силистртенци и си подавам оставката “

   Палец нагоре 20 Палец надолу 17

   1. А бе, тоя червен плазмодий докога ще го търпим? Свършиха ли паветата и камъняците? Не го ли видите как се е охранил, шкембе и брадичка пуснал, че и вратът ми наедря! От нашите паричкииии! Откъде накъде ще се блажи от данъкоплатците на Силистра и ще решава съдбините ни?!?! Какво общо има той с нашия град, та не се свени и лъжи да приказва! Вън Кутьо! Да го изгоним дружно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Палец нагоре 14 Палец надолу 5

 2. Цитат „Антон Кутев не е специалист в тази област“
  Да попитам : В коя област е специалист г-н Антон Кутев ? Сещам се само за парашутизъм …

  Палец нагоре 39 Палец надолу 14

  1. и в шиенето на гащи, ама и то не е сигурно 🙂

   Палец нагоре 13 Палец надолу 3

  2. А,аз се сещам и за друго,и по алкохола е специалист др.Кутев!

   Палец нагоре 16 Палец надолу 3

 3. Г-н Боранов, загубили сте си времето, защото Кутев няма намерение да разбере. На такива кадри като него и голям камък да им покажат, веднага ще започнат свободните им съчинения.

  Палец нагоре 30 Палец надолу 15

 4. да не забравяме и дистрибуцията на тоалетна хартия 😉

  Палец нагоре 21 Палец надолу 9

 5. О Т Г О В О Р
  на отворено писмо, адресирано до народния представител Антон Кутев

  Във връзка с отворено писмо, изпратено на 25.06.2013 г. до народния представител от Коалиция за България Антон Кутев и публикувано в информационния сайт Паралел 44, бяха взети незабавни мерки за промяна в структурата и организацията на работата в Устройствения правилник на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда”.

  Днес ще бъде внесено предложение до Министъра на труда и социалната политика Хасан Адемов за изменения в Приложение №1 към чл.7, ал. 2 от Устройствения правилник “ГЛАВНА ИНСПЕКЦИЯ ПО ТРУДА”. На територията на страната към настоящия момент има 21 дирекции „Инспекции по труда”, като искането е броят на дирекциите „Инспекция по труда” да станат 28, като една от тях е Дирекция “Инспекция по труда” – Силистра.

  Предстои среща на народния представител Антон Кутев с представителите на бизнеса в региона.

  26.06.2013 г.
  Пресцентър БСП – Силистра

  Какво стана с този въпрос, г-н Кутев, или и по него работите ще излязат един голям кьорфишек 🙂

  Оставка!!!

  Палец нагоре 34 Палец надолу 12

 6. Пълен цирк, що не се видят на кафенце да си поговорят. Лично аз малко се обърках – „…….договор за закупуване на камион -цистерна на стойност 250 000.00 лева, но такъв не е закупуван от дружеството ни“ казва Боранов; а по надолу „Стойността на сделката възлиза на 248658.00 лева без ДДС“ и „………..касае се за разсрочено плащане за период до 1 календарна година…..“ – даже и при расрочено плащане значи все пак има договор за посочената от Кутев сума?????????

  Палец нагоре 24 Палец надолу 14

  1. Цитат“каналопочистваща машина с комбинирани функции с общо тегло 25 тона и вместимост 12 тона – цистерна, трисекционна. Стойността на сделката възлиза на 248658.00 лева“.
   Не разбрах Биранов кво не ти е ясно или бирата ти е в повече !

   Палец нагоре 23 Палец надолу 10

   1. На теб май не само бирата ти е в повече. Нали уж не е закупуван камион по думите на Боранов, а по надалу си пише че закупен такъв.Тов аче единият пише камион цистерна, а другият „машина с комбинирани функции с общо тегло 25 тона и вместимост 12 тона – ЦИСТЕРНА, трисекционна“ явно става въпрос за едно и също нещо.

    Палец нагоре 15 Палец надолу 15

    1. Абе ти толкова ли не можеш да четеш, не е закупен камион- цистерна а каналопочистваща машина с комбинирани функции, КОЕТО ЩЕ РЕЧЕ, ЧЕ КУТЮ КАКТО ВИНАГИ СЕ ИЗКАЗВА НЕПОДГОТВЕН И СЕ ЗАНИМАВА САМО С КЛЮКИ. Чул той от някой, че така се правело и давай да ядем л*йна по адрес на другите. А дано сега ти е просветнало!

     Палец нагоре 19 Палец надолу 14

 7. Кутев е едно голямо /нищо /, взети заедно с политическата ****** Сабанов са пробит парашут.Да видим къде ще се приземят?

  Палец нагоре 20 Палец надолу 11

 8. Защо не засмучете с тази цистерна Кутьо и пърхащите мушички около него и да го возите малко по силистренските улици и след това към каналчето което излизаше към Дунава до самолета…

  Палец нагоре 24 Палец надолу 12

 9. НЕЗНАМ ДАЛИ КУТЕВ РАЗБИРА ОТ НЕЩО,НО БОРАНОВ РАЗБИРА САМО ОТ КОЗИ!!!! ТОЙ Е ЗА ЗАСМУКВАНЕ ОТ ЦИСТЕРНАТА И КАМ КАНАЛА…АКО НЕ ДА СИ ВЗЕМА СОПИЧКАТА И ДА СИ ПАСЕ КОЗИТЕ..СЕГА МУ Е ВРЕМЕТО ТЪКМО ИМА И ТРЕВИЧКА!!!!!!!!!!!!!!

  Палец нагоре 19 Палец надолу 18

 10. въпросния камион от 2 месеца е в ремонт в двора на вик дружеството и е пълен боклук,накрая ще отиде на вторични защото ремонта му е много скъп.

  Палец нагоре 11 Палец надолу 17

  1. що трябва да се плещят глупости. в понеделник работеше машината по улица москва

   Палец нагоре 21 Палец надолу 9

 11. Тоя Боранов е абсолютен некадърник и 100% това изявление не го е писал той! По-голям тъпан от него няма – стои и сумти под мустак и думи от устата му и с ченгел не може да извадиш! Палячо…от шофьор на автобус и със средно образование от „академията“ в с. Средище големия шеф стана, че взе и от бизнес планове да разбира…*******!!!

  Палец нагоре 21 Палец надолу 14

  1. ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ.Много го разбираш каналджииския бизнес,Кочо!От къде реши,че тези,найстина“курници“ които си качил линк към тях за канало-почистващи машини! Това са „ФЕКАЛНИ“ машини, в който очевидно ти си СПЕЦ, четейки коментара ти! Обаче, недай си боже да си се запуши канала( а може да си на септична яма и не знаеш какво е това централна канализация!), тогава ще видим дали е „курник“ машината на ВиК Силистра! хайде със здраве и дано поне „коча“ стане „пръч“ защото може би знаеш разликата между „коч“ и „пръч“!

   Палец нагоре 17 Палец надолу 8

 12. Надявам се вие герберски пръчки да попрочетете малко преди да пишете ! Мислех ви за по умни , а то какво се оказа същите некадърници като БоранВ ! С такива като вас държава скоро няма да има !

  Палец нагоре 15 Палец надолу 14

  1. Уважаеми Kocho ,
   трябва ли да съм „герберска пръчка“ за да каже че Станишев , Доган , Сидеров и Борисов са за канала ….
   А държава ще имаме когато разберем че всички управлявали ни до сега , са от партията майка БКП .

   Палец нагоре 12 Палец надолу 7

   1. Не извини ме ти си просто ****** понеже не гледаш кой реално ще помогне и кой ще с
    съсипе тотално държавата ! И ако имаше друг по-подходящ щеше да е той!
    А така да викаме само “ Всички не стават ! “ Няма да стигнем далеч ! И все пак се вижда този Боранов или какъвто е колко пари е откраднал ! И да не забравяме апартамента му в Русе ! И мини купъра с номер О2О2 ! А до преди даже и къщата му не беве измазана, а сега си има и ПВЦ заедно с ВИК ! Да не забравяме до преди да стане шефче жена му с налъмите и украйната ( колело ) как носеше мляко по улиците ! И стана шеф и стана велик ! Да този е бездарен и прост !

    Палец нагоре 14 Палец надолу 11

    1. Цитат „кой реално ще помогне“
     И аз бих искал да знам …
     И сте прав „да викаме само ” Всички не стават ! ” Няма да стигнем далеч !“
     Въпросът е че според мен Станишев , Борисов , Костов , Доган , Сидеров , и сие НЕ СТАВАТ , пропуснах и царя .
     Та въпросът ми е :Кой от тях става според Вас ?

     Палец нагоре 9 Палец надолу 2

    2. Комшиите са голям радар,ей.Джибрата Кутьо не знам какво знае,но питайте комшиите…

     Палец нагоре 11 Палец надолу 5

 13. Направо си е за прокурор. Моля да се самосезира прокуратурата, при тези факти трябва да бъде отстранен!

  Палец нагоре 13 Палец надолу 10

 14. Свърши работното време и другарите от служебните компютри събраха седянката. О времена, о…!

  Палец нагоре 10 Палец надолу 9

 15. Aз ли само забелязах, че сумата посочена от г-н Боранов е 10 000 000 лв.??? Хммм има нещо гнило тук….Всичко ще излезе наяве….скоро… 😉

  Палец нагоре 9 Палец надолу 10

  1. бсп-то да се скрие, че и то може да има нужда скоро от тая машина

   Палец нагоре 12 Палец надолу 8

   1. И на мен така ми се струва,ще имат нужда! кутЬО бая нервен ми се видя тази вечер в новините… :))))

    Палец нагоре 12 Палец надолу 6

  2. Правилно е съотношението 10:1!Пишеш 10,влагаш 1,вземаш 9-лесна аритметика…

   Палец нагоре 1 Палец надолу 6

 16. ПОТЪРПЕТЕ ОЩЕ МАЛКО КАЛИПЕТРЕНСКИЯ БАЙ ГАНьО СИ ОТИВА!!! АМА КАКВО ЛИ ДА ГО МИСЛИМ ТОЙ СИ ОПЛЕТЕ КОшНИЦАТА А КАКВО ОСТАВА ЗА РАБОТНИЦИТЕ……… ?????? КОРАБА ПОТЪВА ВОДА ЩЕ ИМА ЗА ВСИЧКИ……….БЛАГОДАРЕНИЕ НА КАЛИПЕТРЕНСКИЯ БОС!!!

  Палец нагоре 13 Палец надолу 11

 17. Тоя Боранов е голям нещастник….Естествено, че Кутев не е ВиК специалист….той е политик….И машината не струвала 250хил.лв., а 248хил…..Цялата герберска пасмина е абсолютно ТЪПОУМНА…

  Палец нагоре 14 Палец надолу 17

  1. Боже опази от политици /алкохолици/ като тоя

   Палец нагоре 11 Палец надолу 10

  2. естествено че е политик, владее много добре политиката на тоалетната хартия, и най-вече на чашката…

   Палец нагоре 8 Палец надолу 3

Comments are closed.