Представиха проект за административно обслужване

Текущото изпълнение на проекта „Е-област Силистра – по-добри услови

Текущото изпълнение на проекта „Е-област Силистра – по-добри условия за гражданите и бизнеса” бе представен от екипа, който го реализира. „В срещата се включиха координаторът на проекта Василка Сирачевска, главният секретар на областта Ивелин Георгиев и представители на всичките 7 силистренски общини, РИОКОЗ, НАП и др“, поясниха от областната администрация на Силистра.
Общата стойност на проекта е 693 736,10 лева, уточниха оттам. Той се осъществява по линия на оперативната програма  „Административен капацитет“, която се финансира от ЕС. „Крайната цел на проекта е областната администрация, съвместно с регионално представените институции, ведомства и общински администрации, да създадат организационни и технически възможности за осигуряване на комплексни административни услуги, отговарящи на най-високите стандарти за качество” припомни Ивелин Георгиев. Той уточни, че на тази база отделните структури трябва да изградят официални канали и да внедрят механизъм за обмен на информация и документи помежду си по електронен път.
В първия етап на проекта са осъществени проучвания и анализи на състоянието на административното обслужване в посочените структури на територията на областта, честотата и необходимостта от конкретни административни услуги, които да се предлагат пo електронен път, с „маршрутите” им, както и с необходимостта от унифициране на документите, свързани със заявяване и предоставяне на услугите. Във втория етап на проекта са дейности, които ще доведат до изграждане на електронен портал, като за целта вече е открита процедура за обществена поръчка

12 thoughts on “Представиха проект за административно обслужване

 1. Те от там (Областта) като уточняват информацията (пресинформацията) сякаш и снимки пращат. Тук що не турите една, да видим кои хора са участвали в представянето. Или по фотото има персони, които не се нравят някому?
  Аз, например, много държа да видя коя е тази Василка Сирачевска. От Силистра ли е или от някъде си…

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Имахме такива снимки. Подготвихме текста за публикуване, след което, по невнимание, изтрихме целия имейл с прессъобщението от областта и снимките заминаха. Заради това сложихме тази. Следващият път ще внимаваме. 🙂

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. по голяма глупост не бях чувал. Защо си мислите, че ядем доматите с колците, а картофите ги вадим с бомби??!?!?!?!?!?

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   2. В „Кошчето“ проверихте ли?

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. подготвени винаги с отговорите. ако не бе горния коментар едва ли щяхте да поясните.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. Като гледам екипа, явно е външен, с изключение на Ръководителя. Дали Г-н Георгиев си е взел отпуск когато работи по проекта (в случая е публично и се вижда датата на събитието което вероятно е дейност по проекта), тъй като съм чувала че когато държавен служител работи по проект по оперативни програми, трябва да е извън работно време.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 4. Да благодарим на Г-н Желев, че ни подтикна да открием нов не лош сайт за Силистра. Е, вярно ползват източници, но поне не спестяват нищо на читателите. Аз лично ще си го поставя във Favorites.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 5. Погледнах го тоя сайт, поредният напън бих казал. Знаете ли какво ми прави впечатление – в нито един сайт, който се провъзгласява за информационен портал, да го наречем за живота в Силистра (може и в областта) никъде, никой не пише кой е собственик и кой го списва – име и фамилия. Всички са скрити-покрити. А често настояват ние да си пишем имената, като имаме големи претенции с мненията си по някоя тема. Що така бе, чада мои?

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. щото да се плашиш копиле………как така ще лаеш срещу властта и ще им смущаваш съня…….

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 6. Целта според мен на този проект е по качествено и бързо комплексно обслужване на гражданите.В общината вече много хора се опитаха да направят и се обучаваха да обслижват гражданите на „едно гише“.Но когато гражданина подаде заявление в общината,по което се изисква и становище от РИОКОЗ, той не може да го получи, защото трябва да отиде до там и да си плати.Там за всичко се плаща.Как ще стане това.Не само не знам каква е връзката на институциите, обслужващи гражданите с областна администрация,а и не ми е ясно НАП как ще се включи в този случай.Тяхната система си е пълно разкарване и губене на време на гражданите-плащаш си осигуровките и данъците по посочените от тях сметки и след това трябва официално да ги уведомиш с декларация,че си ги внесъл, иначе не ти ги зачитат,а ако закъснееш с декларацията и те глобяват.Не знам как е в другите държави, ама си е направо жива гавра с нас.Пак някой ще вземе чисти парички по тези май ги наричат“меки“проекти и то не малко – 693 736,10 и нищо няма да се свърши,само пушилка.Ной напред трябва да се реформират услугите в самите ведомства, а след това да се мисли за комплексно обслужване.В общината вече е направено доста много, но все още недостатъчно и има върху какво още да се работи.И все пак успех на проекта.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.