Президентът на "Доростол" Милен Пенчев свиква извънредно заседание на УС, заради слабите резултати на отбора

Президентът на силистренския „Доростол“ Милен Пенчев е свикал из

Милен Пенчев
Милен Пенчев

Президентът на силистренския „Доростол“ Милен Пенчев е свикал извънредно заседание на Управителния съвет, което е насрочено за утре /вторник, 8 септември – бел. ред./, информираха  днес от ръководството на футболния клуб…
Оттам поясниха, че причината за извънредното събиране на УС са слабите резултати и неубедителната игра на отбора до момента. „Основната точка от дневния ред, която ще обсъждаме по време на утрешното заседание на УС, е негативното представяне на отбора досега в североизточната „В“ група, където от 4 кръга имаме 7 точки и заемаме 7-мо място“, обясни за Паралел44 Милен Пенчев.
Той припомни, че в началото на сезона пред треньорски щаб и състезатели е поставено категоричното условие за влизане в „Б“ професионалната футболна група, но до момента имало сериозно разминаване между поставени крайни цели, резултати и място във временното класиране.
„Искам отново да припомня, че ние наследихме клуба с множество проблеми, но започнахме да ги остраняваме. Създадохме прекрасни условия за тренировки и официални мачове на представителния мъжки отбор, инвестираме в ДЮШ, където тренират 100 деца, имаме ангажимент и отстраняваме проблемите, свързани със състоянието на спортните бази и стадионите“, припомни Милен Пенчев.  Според него само за последните 2 години за ремонт и възстановяване на спортните бази и стадионите са инвестирани  около 500 000 лева, а още 300 000 лева предстои да се инвестират в съоръжението, известно като „стария стадион“. Тези пари са осигурени от общината и по линия на защитени проекти. „Затова няма да направя никакви компромиси, свързани с крайната цел, която съм поставил пред треньори и състезатели, защото жителите на Силистра и спортната общественост искат да видят „Доростол“ в професионалния футбол“, подчерта Милен Пенчев. „Ако някой си мисли, че в „Доростол“ е на почивка или екскурзия – дълбоко се лъже“,  завърши Пенчев.