Приключват ремонтите за новата учебна година в Силистра

Ремонтните дейности в 4-те общински училища, които получиха фина

Ремонтните дейности в 4-те общински училища, които получиха финансиране по националната програма „Подобряване на материалната база в училище”, приключват, съобщиха днес от общината… Оттам допълниха, че проектите са по модулите „Енергийно ефективно саниране” и „Ремонт на спортни площадки и съоръжения”, като  общата им стойност е 1 075 хил. лв., а поливаната от сумата е за сметка на общината.
В ПМГ „Св. Климент Охридски” вече е подменена дограмата, привършва ремонтът на тоалетните, монтират се 130 нови радиатори. Фасадните работи трябва да бъдат завършени до 7 октомври, както е записано в договора между общината и фирмата изпълнител. В Езиковата гимназия се очаква до десетина дни да бъде доставен новият водогреен котел. Докато това стане, върви смяната на дървената с PVC-дограма и ремонта на отоплителната инсталация. На 15 септември учениците от ОУ „Св.св. Кирил и Методий” в Силистра ще видят обновения си физкултурен салон. Там нови са не само прозорците и вратите, а също подовата настилка, съблекалните и санитарните възли.
Изграждането на минифутболното игрище в общинското спортно училище „Дръстър” обаче ще се забави до началото на октомври, информираха още от силистренското кметство. Причината е заради това, че то трябва да бъде направено така, че на него да се играят официални срещи.
В останалите общински училища и в 9-те детски градини е направено освежаване на помещенията и минимални ремонти със средства на заведенията и с помощта на родителите, допълниха още от общинската администрация в Силистра.