; Приключиха номинациите за „Почетен гражданин на град Силистра“ за 2017 г. | ПАРАЛЕЛ 44 __ ПОРТАЛЪТ
 
|

Приключиха номинациите за „Почетен гражданин на град Силистра“ за 2017 г.

До крайния срок – 1 юни, в Общинския съвет постъпиха предложенията за удостояване със званието „Почетен гражданин на град Силистра“ за 2017 г., с отличие „За граждански принос“ и с наградата „Студент на годината“.

По реда на постъпване предложенията за званието «Почетен гражданин на град Силистра» са следните:

 1. Калин Калинов /посмъртно/ – просветен деец и общественик, подадено от проф. д-р Емил Александров, лекар във Военномедицинска академия – София.
 2. Валентин Чернев – поет, журналист, критик и публицист с трайно и ярко присъствие в обществения и културния живот, подадено от писателката Иванка Христова.
 3. Колю Драгнев – домоуправител повече от 46 години, подадено от него самия.
 4. Никола Нанев – журналист, поет, общественик и активен гражданин, подадено от председателя на Инициативен комитет при Литературното сдружение „Реката и приятели“ Марияна Стоянова.
 5. Христо Христов – филателист, подадено от председателя на Съюза на българските филателисти Спас Панчев, от Управителния съвет на Филателно дружество „Димитър Дончев“, инициативен комитет и от „Съюза на пенсионерите – 2004 г.“
 6. Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий – духовен водач на Доростолска епархия, подадено от инициативен комитет с председател нотариус Златко Нотев.

Постъпилите предложения за удостояване с отличие „За граждански принос“ за 2017 г. са:

 1. Симеон Симеонов – хореограф в продължение на 45 години, подадено от инициативен комитет от фолклорен клуб „Симеонов“.
 2. Тодор Кърджиев – дългогодишен състезател по автомобилизъм, подадено от инициативен комитет при автомобилен спортен клуб „Тони Старт“.
 3. Георги Нарлев – дългогодишен футболен съдия, настоящ председател на Областния съвет на Българския футболен съюз, подадено от инициативен комитет.

Едно е постъпилото предложение за удостояване с награда „Студент на годината“ за 2017 г. Доц. д-р Теменужка Богданова – директор на силистренския филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев“ е предложила отличничката Катрин Георгиева.

По традиция определянето на почетния гражданин на Силистра за годината става по време на юлската сесия на местния парламент чрез тайно гласуване, а отличието «За граждански принос» се връчва на всички номинирани.

В кулоарите на силистренския законодателен орган вече се коментира, че Доростолският митрополит Амвросий няма да има особена конкуренция сред другите предложени силистренци и изборът му е предизвестен.

7 коментара по “Приключиха номинациите за „Почетен гражданин на град Силистра“ за 2017 г.”

 1. За да стане някой почетен гражданин на определен град, трябва да е със сериозен и преди всичко безвъзмезден принос към този град. Това че е работил упорито за собственото си израстване и се е катерил по стълбицата на ерархията, не го прави достоен за званието. Малко ми е странно че всяко обединение, предлага своя човек. Базирайки се на това мое схващане, мисля че, само Христо Христов е работил безвъзмездно за този град и заслужава това звание.

  Палец нагоре 8 Палец надолу 0

 2. незнайко каза:

  а незнайко кой ще го номинира….
  😉
  за изключителна доблест…. при борба с телефонни измамници….

  Палец нагоре 4 Палец надолу 3

 3. ehaa каза:

  Никола Нанев .. и бъркалките за кафе..

  През 1997 г, в най-голямата криза, купонна с-ма и т.н. този общественик написа дописка за .. проблема с чупещите се бъркалки за кафе в бившата сладкарница Силистра – сега Сити..

  Достойно ест!

  Палец нагоре 2 Палец надолу 0

 4. пионер каза:

  Всички принадлежащи на 100 годишната ни партия .Нищо свястно не остана в тоя град.

  Палец нагоре 3 Палец надолу 0

 5. пионер каза:

  Герасимов мойте поздравления.НЯКОЙ трябваше да им го каже на много кадърнитени общ.съветници

  Палец нагоре 1 Палец надолу 0

 6. Бабукчанина каза:

  Напълно съм съгласен с номинацията на пощальона Бай Христо!Всички други са чужди на нашия град и не се вписват за титлата!Ще гласувам с удоволствие за него,ако направите анкета в сайта си!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Коментирайте

Правила за коментиране