Приятелят на Силистра Емил Радев е с номинация за евродепутат на годината

Emil RadevПрез март престижното европейско издание „Parliament Magazine“ ще раздаде за 12-ти пореден път своите награди за евродепутат на годината /MEP Awards/. Високите отличия се присъждат в 20 отделни категории, като във всяка от тях за наградата се борят по трима евродепутати – предварително селектирани измежду всички предложени и допринесли съществено за сектора и политиките, свързани с него.

Приятелят на Силистра и чест гост в Крайдунавска Добруджа с благотворителни инициативи Емил Радев е първият български евродепутат, номиниран за подобно отличие. Той има шанса да получи наградата в категорията „Благосъстояние на животните“ в конкуренцията на Януш Войчиечовски от Полша и Аня Хазекамп от Холандия.

Номинацията на Емил Радев идва вследствие на неговата последователна работа в сферата на благосъстоянието и защитата на животните, борбата с трафика и нелегалната търговия с животни, решаването на проблемите, свързани с регистрацията и идентификацията на домашни любимци, както и създаването на зоополиция в България. Последното е постижение не само за нашата страна, но и за Европа, тъй като по този начин България стана втората държава в ЕС със специализирано полицейско звено за защита на животните – успех, признат не само от организациите за защита на животните, но и от Европейския парламент.

За наградите MEP Awards могат да гласуват само членове на Европейския парламент, а победителите ще бъдат обявени на 29 януари 2016 г.