Проверяват агенцията по аквакултури в Силистра

Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Явор Недев e разпоредил да се извърши обстойна прове

Явор Недев
Явор Недев

Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Явор Недев e разпоредил да се извърши обстойна проверка на дейността на служителите от сектор “Рибарство и контрол” в Силистра, информираха днес от ръководството на агенцията. Оттам поясниха, че проверката е във връзка със зачестили сигнали за злоупотреби със служебно положение, нарушения на нормативните актове по рибарство и конфликт на интереси от страна на служители в силистренското поделение на агенцията. “За пореден път декларирам, че ръководство на ИАРА ще прояви нулева толерантност към всеки опит за злоупотреби и измами”, посочи Явор Недев.

4 thoughts on “Проверяват агенцията по аквакултури в Силистра

 1. Любо бръкна на много хора в джоба,обърка сметките им,затова е всичко!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. И как точно го направи? Върши си работата / досега защо не/ или иска подкупи? Извинявай, Любо, не те познавам, въпросът е принципен!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. Относно вършенето на работата – не знам да я е свършил някаква. На кои хора е бръкнал в джоба, когато почти всички наложени от него глоби падат в съда ?!? Всички негови „акции“ са вадене на мрежи на неизвестни извършители. След това, въпреки че мрежите са маркирани, се дават на „наши“ хора /или се заменят за стари, които показно се изгарят за пред хората/.
  По този начи бърка в джоба само на рибарите, които и без това едва свързват двата края.
  Колкото за подкупите – проверете, дали не е искал да става негласен партньор с концесионери на един язовир и дали за това вече няма преписка в някоя прокуратура. Да не мислите, че директора на ИАРА – ей така – без нищо ще разпореди проверка? Всичко това е явна форма на КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ.
  Друго – откога няма личен автомобил? То такъв не му и трябва, тъй като има служебно МПС, което използва и за свои лични нужди – най-малкото – с него си ходи до вкъщи и идва на работа. След като областният управител или директорът на полицията дават пример и не ползват шофьори и служебни МПС след работно време и за лични нужди, той – като началник на 4 – 5 човека, защо си го позволява? Защото досега не е имало никакъв контрол.
  Като казах преди малко „вкъщи“ имах предвид дома на родителите на жената, с която живее в него, на съпружески начала и която му е ПОДЧИНЕНА СЛУЖИТЕЛКА – Галина Петкова /бивша Дочева/. Това също е безспорен конфликт на интереси, който е уреден в Етичните кодекси на държавните служители във всички държавни институции – предполагам и на ИАРА.
  Учудващото в случая е само защо бе търпян досега?!?
  Него го назначи тогавашния депутат от ДПС – Хамди, след като „много добре се е сложил“. Сега „ближе“ при секретаря на Областна администрация – Ивелин Георгиев и при депутата – Ст. Господинов. Сигурно вече не може да понася нищо турскоговорящо, с арабски имена или свързано с ДПС !
  Интересно – дали ръководството на ГЕРБ ще може да се раздели с корумпираните и дискредитирани свои нови подмазвачи ?!?

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 4. Информираха ни, че Любчо Любенов вече не е служител на ИАРА и снощи се е прибрал до вкъщи ПЕШ!!!
  Сега обаче, неговата любима – Галя събирала подписи от рибари в негова защита и за възстановяването му ?!? ГОЛЯМ СМЯХ !!! Не знам, ще се намери ли някой, че да се подпише в негова подкрепа ?!?
  Поздравления за ръководството на ИАРА.

  Само буди интерес въпросът – дали този хубавец не го е „пазил“ досега някой ръководен служител в Агенцията в София и дали не е редно и този служител да си поеме по пътя ?!?
  Защото, г-н Недев, „не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава“.
  И още една поговорка – много подходяща за случая – „Рибата се вмирисва откъм главата“.
  Моля Ви, г-н Недев, не спирайте до тук, защото ако е налице схема за отчитане нагоре и прикриване на далаверите на по-ниските звена, каквато безспорно бе тая в Силистра, то и новия човек, който ще сложите за началник, също ще се превърне в един нов Любчо. По този начин корупцията ще се възпроизведе и възкръсне.
  Искрено Ви желая УСПЕХ !!!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.